267
Πούτιν και Κιμ στο Βοστότσνι, άλλοτε βάση σοβιετικών πυραύλων – κοιτούν ψηλά και λοξά ψάχνοντας οιωνούς για την έκβαση του «αντιιμπεριαλιστικού πολέμου» | Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS

Λάβρος Κιμ: «Μαζί με τον Πούτιν στον αντιιμπεριαλιστικό πόλεμο!»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 17:43
Πούτιν και Κιμ στο Βοστότσνι, άλλοτε βάση σοβιετικών πυραύλων – κοιτούν ψηλά και λοξά ψάχνοντας οιωνούς για την έκβαση του «αντιιμπεριαλιστικού πολέμου»
|Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS

Λάβρος Κιμ: «Μαζί με τον Πούτιν στον αντιιμπεριαλιστικό πόλεμο!»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 17:43

«Ο Κιμ Γιόνγκ-ουν δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τον ‘‘δίκαιο αγώνα’’ της Ρωσίας στην Ουκρανία ύστερα από τη συνάντησή του με τον Πούτιν. Σε αυτήν την ιδιαίτερη Σύνοδο Κορυφής το ζευγάρι συζήτησε στρατιωτικά θέματα» έγραψε το βρετανικό μέσο Telegraph. Ο Κιμ εξέφρασε την «πλήρη και άνευ όρων υποστήριξή του» στην εισβολή της Μόσχας και δήλωσε ότι το κράτος του θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Κρεμλίνου σε κοινό «αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο». Δεν τσιγκουνεύτηκε και τους σχετικούς ύμνους, ταιριαστούς με την περίσταση.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ηρωικός ρωσικός στρατός και ο λαός θα αξιοποιήσουν τις λαμπρές, νικηφόρες παραδόσεις τους και θα δείξουν με δυναμισμό την αξιοπρέπεια και την τιμή τους στα δύο μέτωπα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενός ισχυρού έθνους» είπε ο Κιμ στον Πούτιν κατά τη διάρκεια της τετράωρης συζήτησής τους στους χώρους του ρωσικού κοσμοδρομίου του Βοστότσνι, το οποίο υπήρξε σοβιετική βάση πυραύλων.

Τα πράγματα είναι, λοιπόν, ξεκάθαρα, όπως βοά και ο προφανής συμβολισμός του χώρου που διάλεξαν οι Ρώσοι για τις συγκεκριμένες διμερείς επαφές. Κατά το Telegraph, είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί ότι ο Κιμ συμφώνησε να δώσει στη Ρωσία βλήματα Πυροβολικού και αντιαρματικούς πυραύλους, ώστε να χρησιμοποιηθούν κατά της Ουκρανίας, παίρνοντας ως αντάλλαγμα ρωσική δορυφορική τεχνολογία.

Ο Πούτιν είπε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι ο Κιμ θα επισκεφθεί μόνος του (χωρίς τον Πούτιν, αλλά με συνοδεία ασφαλείας φυσικά) άλλες δύο πόλεις στην Απω Ανατολή μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Θα επισκεφθεί ένα εργοστάσιο αεροσκαφών στο Κομσομόλσκ του Αμούρ και, κατόπιν, θα μεταβεί στο Βλαδιβοστόκ για να παρακολουθήσει «επίδειξη των δυνατοτήτων του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού» και για να επισκεφθεί πανεπιστήμια, ιδρύματα και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...