227
Στιγμιότυπο από την ταινία που θα πρέπει να βλέπει ο κρατούμενος | Disney

Λαθροκυνηγός καταδικάστηκε να παρακολουθεί το «Μπάμπι» όσο είναι στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 12:31
Στιγμιότυπο από την ταινία που θα πρέπει να βλέπει ο κρατούμενος
|Disney

Λαθροκυνηγός καταδικάστηκε να παρακολουθεί το «Μπάμπι» όσο είναι στη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 12:31

Μετά από δεκάδες ελάφια που άφησε νεκρά στο πέρασμά του, μπορεί να συνετιστεί κανείς με μια ταινία; Η αμερικανική Δικαιοσύνη πιστεύει πως ναι.

Λαθροκυνηγός που έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει τον νόμο, καταδικάστηκε να παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι», το κλασικό αριστούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϊ που αφηγείται τη ζωή ενός ελαφιού η μητέρα του οποίου σκοτώνεται από κυνηγό.

Αυτή τη μάλλον πρωτότυπη τιμωρία αποφάσισε δικαστής στο Μισούρι κατά του Ντέιβιντ Μπέρι, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθεί την ταινία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ενώ θα εκτίει την ποινή φυλάκισης ενός έτους που του επιβλήθηκε.

Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη και την καταδίκη του έχει χαρακτηριστεί «μια από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει στην Πολιτεία για το ζήτημα της λαθροθηρίας».

Ο Μπέρι και οι συνεργοί του (ο πατέρας του, τα δύο αδέλφια του και άλλος ένας άνδρας) πιστεύεται ότι σκότωσαν εκατοντάδες ελάφια τα τελευταία τρία χρόνια, όπως ανέφερε η υπηρεσία προστασίας της φύσης του Μισούρι. Τους επιβλήθηκε ακόμη πρόστιμο 51.000 δολαρίων ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες αλιείας και κυνηγιού που είχαν.

Εβαζαν στο στόχαστρο μεγάλα αρσενικά, τα σκότωναν παράνομα, ιδίως τη νύχτα, τους έκοβαν το κεφάλι για να το χρησιμοποιήσουν ως τρόπαιο, εγκαταλείποντας το υπόλοιπο σώμα, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ διέταξε η πρώτη προβολή του «Μπάμπι» να γίνει πριν από τις 23 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...