933
Η Λάρα Τραμπ μιλά μπροστά από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε εκδήλωση των Ρεπουμπλικανών στη Βόρεια Καρολίνα | Melissa Sue Gerrits/Getty Images

Λάρα Τραμπ: Πώς η νύφη που δεν συμπαθούσε ο Τραμπ, έγινε η εκλεκτή του

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 18:45
Η Λάρα Τραμπ μιλά μπροστά από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε εκδήλωση των Ρεπουμπλικανών στη Βόρεια Καρολίνα
|Melissa Sue Gerrits/Getty Images

Λάρα Τραμπ: Πώς η νύφη που δεν συμπαθούσε ο Τραμπ, έγινε η εκλεκτή του

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 18:45

Η Λάρα Γιουνάσκα πρωτοσυνάντησε τον Ερικ Τραμπ σε ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη. «Φορούσα γόβες εκείνο βράδυ και κοιτώντας γύρω από το δωμάτιο είδα τον μόνο τύπο που ήταν πιο ψηλός από εμένα» έχει πει στο Sky News Australia. Η Λάρα έχει ύψος 1,80 και ο Ερικ σχεδόν δύο μέτρα. «Σκέφτηκα ότι μαζί του θα μπορούσα να φοράω όλα τα τακούνια που έχω». Φυσικά σκέφτηκε και άλλα πράγματα, όπως ας πούμε, ότι αυτή ήταν η ευκαιρία της ζωής της. Και την άρπαξε, προκαλώντας την οργή πολλών μελών της οικογένειας του Ερικ.

Η Λάρα μεγάλωσε στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας και σπούδασε Επικοινωνία στο North Carolina State University. «Ο Ντόναλντ δεν την συμπαθούσε για πολλά πολλά χρόνια» είπε στο podcast του Political Beatdown ο Μάικλ Κόεν, προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ από το 2006 έως το 2018. «Δεν ήθελε καν να την παντρευτεί ο Eρικ, είχε βρει κάποια άλλη για αυτόν, μια γυναίκα που εργαζόταν στις επιχειρήσεις του. Και βέβαια, ο Ντόναλντ έκανε πλάκα με την εμφάνισή της. Το ίδιο έκαναν και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η Ιβάνκα. Ολοι κορόιδευαν την εμφάνισή της. Απλώς δεν τους άρεσε καθόλου».

Σήμερα όλα έχουν αλλάξει. Τώρα, η σύζυγος του μεσαίου γιου του Τραμπ, η 41 ετών Λάρα, είναι το ανερχόμενο αστέρι της οικογένειας. Ο πεθερός της την προωθεί για να βοηθήσει στη διοίκηση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ώστε να την εδραιώσει ως μέλος της δυναστείας.

Ο Λάρα επωφελήθηκε, σύμφωνα με τους Times, από το μεγάλο κενό που άφησε στον στενό κύκλο του Τραμπ η απόσυρση από την πολιτική του αγαπημένου του παιδιού, της Ιβάνκα, η οποία υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ πρότεινε πριν από λίγες μέρες να αναδειχθεί η Λάρα στη συμπροεδρία της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής (RNC), μαζί με τον Μάικλ Γουάτλι, τον γενικό σύμβουλο του RNC και πρόεδρο του κόμματος στη Βόρεια Καρολίνα. Πολλοί βλέπουν αυτήν την κίνηση ως θρασεία προσπάθεια να υποταχθεί το κόμμα και ο τραπεζικός του λογαριασμός στην προσωπική του εκστρατεία. Ο Τραμπ πρότεινε επίσης τον Κρις ΛαΒίτα, τον ανώτερο σύμβουλο της εκστρατείας του, ως επιχειρησιακό διευθυντή του RNC.

Η Νίκι Χέιλι, η μόνη αντίπαλος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε έκπληκτη λέγοντας: «Θα τον αφήσουμε να αναλάβει το κόμμα και να ελέγχει και το συνέδριο; Σε ποιο σημείο θα αρχίσουμε να βλέπουμε το πρόβλημα; Δεν έχουμε βασιλιάδες σε αυτή τη χώρα».

Η Λάρα Τραμπ έσπευσε να δείξει πώς θα λειτουργούσε ο μηχανισμός του κόμματος αν αναλάμβανε ρόλο στο RNC, λέγοντας στην εκπομπή της στο Διαδίκτυο: «Δεν υπάρχει περίπτωση η Νίκι Χέιλι να γίνει η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για πρόεδρος των ΗΠΑ, και αν θέλει να θεωρείται πιθανή αντιπρόεδρος, φίλε, βλάπτει τις πιθανότητές της. Νίκι ώρα να μπεις στο τρένο Τραμπ».

Εξι χρόνια μετά την πρώτη εκείνη συνάντησή τους, η Λάρα και ο Ερικ παντρεύτηκαν το 2014 στο Μαρ-α-Λάγκο, στο κλαμπ του Τραμπ στη Φλόριντα, και σύντομα η Λάρα μπήκε στην πρώτη προεδρική εκστρατεία του πεθερού της ως διοργανώτρια της «Περιοδείας Ενδυνάμωσης Γυναικών». Εργάστηκε στη συγκέντρωση χρημάτων κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ και έβγαζε ομιλίες το 2020, συμπεριλαμβανομένης εκείνης το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν προέτρεψε το πλήθος στην Ουάσιγκτον να ψηφίσει εναντίον των Ρεπουμπλικανών που αρνήθηκαν να απορρίψουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι τακτική επισκέπτρια στα συντηρητικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον Τραμπ.

Προς μεγάλη έκπληξη των κατοίκων της Βόρειας Καρολίνας, η Λάρα σκέφτηκε να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στη Γερουσία των ΗΠΑ το 2022, παρ’ όλο που δεν είχε ζήσει εκεί εδώ και δύο δεκαετίες. Τελικά εγκατέλειψε την ιδέα. Ο Στιβ Γκριν, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καρολίνας, είπε στους Times ότι οι ρεπουμπλικανική ελίτ της Βόρειας Καρολίνας θεώρησε ότι η Λάρα δεν θα κέρδιζε και αυτό θα ήταν ντροπιαστικό για τον πρόεδρο.

«Θέλει δίπλα του γυναίκες που μπορεί να ελέγχει»

Ο Γκριν πρόσθεσε ότι η πρόταση του Τραμπ να διορίσει τη νύφη του ως συμπροέδριο του RNC ακολουθεί μια γνώριμη πατέντα: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας πολιτικός που έχει επανειλημμένα τοποθετήσει μέλη της οικογένειάς του σε θέσεις για τις οποίες δεν έχουν τα προσόντα, αλλά απλώς επειδή ήταν μέλη της οικογένειάς του και αυτό φαίνεται να συμβαίνει ξανά εδώ». Επί του παρόντος δεν υπάρχει κενή θέση στο RNC, αλλά ο Τραμπ έχει στριμώξει τη Ρόνα ΜακΝτάνιελ, την πρόεδρο που τον υποστηρίζει από το 2017 και αναμένεται να παραιτηθεί σύντομα. Η αντικατάστασή της θα αποφασιστεί σε ψηφοφορία των μελών.

Ο Ντέιβιντ Κέι Τζόνστον, συγγραφέας του «The Making of Donald Trump» (Η δημιουργία του Ντόναλντ Τραμπ), είπε: «Η τοποθέτηση της Λάρα Τραμπ ως επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, με δεδομένο ότι δεν έχει καμία σχετική εμπειρία, είναι ακόμη ένα σημάδι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει δικτατορικές εξουσίες και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για λογοδοσία στο πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε».

Η Λάρα κέρδισε την εύνοια του Τραμπ επιδεικνύοντας απόλυτη πίστη σε αυτόν, μετά την απεμπλοκή της Ιβάνκα. Η Λάρα και ο Ερικ ήταν μεταξύ των ελαχίστων μελών της οικογένειας που παρακολούθησαν την έναρξη της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο του 2022. Η Ιβάνκα δεν πήγε επίσης στα δύο τελευταία πρωτοχρονιάτικα πάρτι του πατέρα της, σε αντίθεση με τη Λάρα. Η Ιβάνκα έχει αποτραβηχτεί από όλα αυτά, προσπαθώντας να διαχωρίσει τον εαυτό της από τον πατέρα της. Ο Ντόναλντ από την πλευρά του θέλει γύρω του γυναίκες που μπορεί να ελέγξει και η Λάρα ταιριάζει σε αυτόν τον ρόλο.

Η δήλωση με την οποία ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βάλει τη Λάρα στο RNC δείχνει, εξάλλου, ξεκάθαρα την πίστη της στο δικό του κίνημα και όχι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα: «Η Λάρα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα στην επικοινωνία και είναι αφοσιωμένη σε όλα όσα πρεσβεύει το MAGA [το Make America Great Again]. Μου είπε ότι θέλει να δεχτεί αυτή την πρόκληση και θα ήταν ΤΕΛΕΙΑ!»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...