211
Ο Γκάβιν Νιούσομ κατά την επικράτησή του στις εκλογές του Νοεμβρίου | Reuters/Mike Blake

Κυβερνήτης Καλιφόρνιας: «Το τείχος θα αποτελέσει μνημείο στην ηλιθιότητα»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 07:00
Ο Γκάβιν Νιούσομ κατά την επικράτησή του στις εκλογές του Νοεμβρίου
|Reuters/Mike Blake

Κυβερνήτης Καλιφόρνιας: «Το τείχος θα αποτελέσει μνημείο στην ηλιθιότητα»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 07:00

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, μιλώντας στον Αντερσον Κούπερ του CNN,  τόνισε ότι «η κατασκευή ενός τόσο μεγάλου και ακριβού τείχους» ενδέχεται να ξεπεράσει τη γραμμή Μαζινό ως «το μεγαλύτερο μνημείο στην ηλιθιότητα».

Ο Νιούσομ, κατηγόρησε τον πρόεδρο Τραμπ ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του αμερικανού φορολογούμενου προσθέτοντας ότι η Καλιφόρνια «δεν θα γυρίσει την πλάτη» σε ανθρώπους που ζητούν άσυλο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κούπερ για την κριτική που έχει υποστεί για το τείχος που υπάρχει στα σύνορα Σαν Ντιέγκο-Τιχουάνα, ο Νιούσομ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή το σκοπό της και στοχεύει στην ασφάλεια των κατοίκων της πολιτείας καθώς και την αρμονική μετάβαση από και προς το Μεξικό, πράγμα που πολλοί εργαζόμενοι πράττουν σε καθημερινή βάση.

Η καθημερινή αυτή «ελεγχόμενη εισροή ανθρώπων διαφορετικής εθνικής ταυτότητας και κουλτούρας» δημιουργεί, σύμφωνα με τον Νιούσομ, «προϋποθέσεις ανάπτυξης πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από τη μία ο Νιούσομ θεωρεί το τείχος ανόητη ιδέα και από την άλλη το εφαρμόζει στην πολιτεία του! Η κατασκευή του τείχους 3.200 χιλιομέτρων, έχει σκοπό να καλύπτει όλες τις πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό: την Καλιφόρνια, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα και αναμένεται -αν και εφόσον χτιστεί- να κοστίσει πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...