392
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε φωτογραφία από την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ | INTIMEnews

Κυβερνητική απάντηση σε Κασσελάκη: Aρκετά με τον περιφερόμενο influencer που στοχοποιεί επιστήμονες και Πυροσβεστική

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2024, 13:49
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε φωτογραφία από την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
|INTIMEnews

Κυβερνητική απάντηση σε Κασσελάκη: Aρκετά με τον περιφερόμενο influencer που στοχοποιεί επιστήμονες και Πυροσβεστική

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2024, 13:49

Οι κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κατά της κυβέρνησης για ισχνή απορρόφηση-αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία, με οδυνηρό αποτέλεσμα την καταστροφή -και το φετινό καλοκαίρι- χιλιάδων στρεμμάτων από την πύρινη λαίλαπα, δεν έμειναν αναπάντητες από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οσα δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα, κατήγγειλε σε νέο του βίντεο (δείτε το επάνω) ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας ότι μέσα σε πέντε χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας. Για να έρθει λίγο αργότερα η απάντηση -μέσω πηγών- από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Για όλες τις αστήρικτες αιτιάσεις και τα χονδροειδή ψέματα του κ. Κασσελάκη έχουμε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις.

»Κάθε χρόνο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώνουμε το σύστημα πολιτικής προστασίας και πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

»Για αυτό άλλωστε έχουμε αυξήσει όσο ποτέ άλλοτε τον αριθμό των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ενώ η προσπάθειά μας συνεχίζεται βάσει ολοκληρωμένων πολιτικών για ένα σύγχρονο σύστημα Πολιτικής Προστασίας».

«Ενα είναι σίγουρο -καταλήγουν οι ίδιες πηγές-  το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι έναν περιφερόμενο influencer που φτάνει στο σημείο να στοχοποιεί επιστήμονες, δημοσιογράφους και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος λασπολογώντας τους ότι “τα παίρνουν” επειδή δεν του αρέσουν αυτά που αναφέρουν. Σε αυτό τον κατήφορο χυδαιότητας θα τον αφήσουμε μόνο του».

Ανταπαντώντας, η Κουμουνδούρου, αφού σημειώνει πως ο Βασίλης Κικίλιας παραμένει ακόμη στη θέση του υπουργού,  «όταν στη βάση του δικού του σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, μια δασική πυρκαγιά έλαβε τεράστιες διστάσεις και έπληξε αστικές περιοχές μέσα στην Αττική», επιμένει ότι δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική απάντηση για τις πραγματικές αιτίες της καταστροφής στη βορειοανατολική Αττική.

«Αντί για επίσημες απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «επιστρατεύτηκαν τώρα και “κυβερνητικές πηγές” για να προσδώσουν στην πολιτική αντιπαράθεση τοξικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, υποτιμητικές εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Μακάρι με την ίδια ζέση και αποτελεσματικότητα να απέτρεπε την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Ίσως να είχαν σωθεί πολλά σπίτια και περιουσίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...