664
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κυβέρνηση: Ο Σαλμάς πάει να το παίξει θύμα ή ήρωας – Γιατί διεγράφη

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 14:24
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κυβέρνηση: Ο Σαλμάς πάει να το παίξει θύμα ή ήρωας – Γιατί διεγράφη

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 14:24

Ο Μάριος Σαλμάς διεγράφη διότι επιμένει να αναπαράγει συκοφαντίες: αυτό εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τη Δευτέρα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυτονόητη» και «ομόφωνη» απόφαση.

Στη Νέα Δημοκρατία  έχουμε μάθει, αν υπάρχει κάτι μεμπτό, να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και να διατυπώνουμε κατηγορίες, σχολίασε σε δηκτικό ύφος για τον διαγραφέντα βουλευτή ο Παύλος Μαρινάκης, με την ταυτόχρονη επισήμανση  ότι γεννα εύλογα ερωτήματα όταν κάποιος επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και δεν επιλέγει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οσο για το αν η διαγραφή Σαλμά αποτελεί και ένα μήνυμα προς άλλους βουλευτές της συμπολίτευσης,  απάντησε πως δεν νομίζει να υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και να μην πηγαίνει στη δικαιοσύνη, αν θεωρεί ότι υπάρχει βάση.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέκρινε προσπάθεια του κ. Σαλμά –μετά την αυτονόητη και ομόφωνη, όπως είπε, απόφαση διαγραφής του– να καταστήσει το εαυτό του θύμα ή ήρωα.

«Η πραγματικότητα», όμως, παρατηρησε, «αμφισβητεί αυτές τις αιτιάσεις. Δεν ήταν μόνο ο κ. Σαλμάς που δεν ψήφισε το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται. Δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία. Και κάποιοι που σήμερα είναι μέλη της κυβέρνησης δεν το ψήφισαν. Για τα κόκκινα δάνεια έκανε μια ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές η οποία απαντήθηκε άμεσα και η κυβέρνηση επικρότησε τη διαδικασία των ερωτήσεων. Με το να προσπαθεί να πει ότι διεγράφη επειδή έκανε την  ερώτηση με τους συναδέλφους του, είναι κάτι που η πραγματικότητα το αμφισβητεί πανηγυρικά».

Ο κ. Σαλμάς, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «διεγράφη γιατί σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ, με ό,τι συμβαίνει στην παράταξη και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία της ΚΟ της ΝΔ, συνέχισε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή που είχε κάνει σχετική ερώτηση στις 25 Ιουνίου, του απάντησε η υπουργός στις 28 Ιουνίου και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανήλθε. Λίγες ημέρες αργότερα ζήτησε και σχετικά έγγραφα τα οποία και του επιδόθηκαν.

Και συμπλήρωσε τονίζοντας:

Επειδή  σεβόμαστε τους θεσμούς, στη ΝΔ έχουμε μάθει αν υπάρχει κάτι που έχει ποινική διάσταση να πηγαίνουμε στη δικαιοσύνη και όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια και να διατυπώνουμε κατηγορίες. Αυτό δεν είναι κάτι που έχει σχέση με τη ΝΔ αλλά με άλλα κόμματα. Είναι μια στάση αντίθετη με τη λειτουργία της ΝΔ και γεννά εύλογα ερωτήματα. Είναι άδικο για το σύνολο των βουλευτών να συνδέσουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο ή ένα ζήτημα όπως τα κόκκινα δάνεια όπου είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα. Δεν υπονομεύσουμε την πολιτική μας».

Οπως προαναφέρθηκε, στην ερώτηση αν η διαγραφή Σαλμά στέλνει μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως δεν νομίζει να υπάρχει άλλος βουλευτής της ΝΔ που να διασπείρει συκοφαντίες στα κανάλια και να μην πηγαίνει στη Δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι υπάρχει βάση.

«Είναι ατομική συμπεριφορά που δεν συνδέεται με τη συμπεριφορά άλλου βουλευτή της ΝΔ», θέλησε να σημειώσει, ενώ σε ερώτηση αν θα παρέμβει ο εισαγγελέας, αρκέστηκε να πει πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να παρέμβει.

«Για την υπόθεση αυτή, έχουν επιληφθεί όλα τα αρμόδια όργανα, έχουν αξιολογήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό, έγιναν προσφυγές, εκρίθησαν, ο διαγωνισμός προχώρησε…», επανέλαβε.

Οσο για το αν οφείλει ή όχι να παραδώσει την έδρα του ο Μάριος Σαλμάς, ο εκπρόσωπος αφού είπε πως αυτό είναι απόφαση του ίδιου του βουλευτή, έκρινε πως σε τέτοιες περιπτώσεις το δέον είναι η παράδοση της έδρας.

Σε άλλα ερώτημα για το αν προγραμματίζεται κάποια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει καθημερινά συναντήσεις και με μέλη της ΚΟ της ΝΔ γιατί είναι και πρόεδρος του κόμματος και μάλιστα  ενόψει του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυσή του,  θα υπάρξει κορύφωση των εν λόγω συναντήσεων.

Κληθείς, εξάλου, να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αθώωση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «είναι αδιανόητο να σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις».

Οσον αφορά τέλος τα δημοσιεύματα περί επιστροφής των κ.κ. Γεραπετρίτη και Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και πως «δεν υπάρχει ούτε στον ορίζοντα θέμα αλλαγών».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...