815
| In Time News / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση: Κι άλλα ψέματα από τον Κασσελάκη, λειτουργεί η πλατφόρμα για το «πόθεν έσχες»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 22:11
|In Time News / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση: Κι άλλα ψέματα από τον Κασσελάκη, λειτουργεί η πλατφόρμα για το «πόθεν έσχες»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 22:11

Στην υπόθεση της (μη) υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» από τον Στέφανο Κασσελάκη επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απόγευμα της Τρίτης, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για νέα ψέματα, το τελευταίο 24ωρο, σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τις υποχρεώσεις του ως πολιτικού αρχηγού.

Ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είχε ήδη ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επί των παραπάνω αμέσως μετά το σόου του δεύτερου στη Θεσσαλονίκη, όπως και κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών, επανέλαβε μέσα από τη συχνότητα του ΕΡΤnews ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν κατέθεσε “πόθεν έσχες”, δεν κατέθεσε δήλωση περιουσιακής κατάστασης» αλλά «ένα μονοσέλιδο excel με κάποια στοιχεία κατά δήλωσή του».

Με βάση τα στοιχεία αυτά –«καλή τη πίστη εμείς τα δεχόμαστε»– δημιουργούνται περισσότερα ερωτήματα καθώς «αν βάλει κανείς στο ζύγι έσοδα, καταθέσεις, επενδυτικά προϊόντα και δανεισμό βλέπει ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός» προσέθεσε. Συγκεκριμένα «υπάρχει ένας δανεισμός ο οποίος ισοδυναμεί περίπου με τα επενδυτικά προϊόντα. Υπάρχει μία πολυτελέστατη ζωή με ελικόπτερα (…) η οποία φαίνεται ότι κοστίζει πολλά λεφτά το μήνα. Δεν συνάδουν» τα νούμερα, υποστήριξε.

Επιπλέον, «υπάρχουν και δύο ψέματα» μεταξύ των ισχυρισμών της πλευράς Κασσελάκη, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το πρώτο ψέμα, όπως είπε, αφορά σε ένα «τεχνικό» επιχείρημα που προβάλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, περί κλειστής πλατφόρμας για δηλώσεις υπόχρεων «πόθεν έσχες»:

«Δεν έχει, λέει, τη δυνατότητα, επειδή δεν λειτουργεί η πλατφόρμα να κάνει την κατάθεση του “πόθεν έσχες” του, του αρχικού, της αρχικής δήλωσης –γιατί είχα και εγώ υποχρέωση να κάνω τον Ιανουάριο και την έκανα το Φεβρουάριο ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου– γιατί λέει δεν λειτουργεί η πλατφόρμα. Ψέμα. Υπάρχει μία νέα πλατφόρμα υπό επεξεργασία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, όμως λειτουργεί ακόμα (σ.σ. η υφιστάμενη). Η προηγούμενη πλατφόρμα, η οποία δέχεται αρχικές δηλώσεις “πόθεν έσχες” και μάλιστα υπάρχει και ρητή αναφορά αν δει κανείς το σύστημα του “πόθεν έσχες”, μπορεί να μπει να το δει, ότι οι δηλώσεις οι αρχικές που θα γίνουν με την ισχύουσα πλατφόρμα έχουν ισχύ και θα ισχύσουν στην επόμενη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει, λοιπόν, «“ανοίξτε την πλατφόρμα και την επόμενη στιγμή εγώ θα καταθέσω”. Μπορεί και τώρα. Την ίδια στιγμή τι λέει; Οτι “μου λείπουν κάποια στοιχεία IRS (σ.σ. από τις ΗΠΑ) για να καταθέσω”. Είτε του λείπουν στοιχεία, είτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταθέσει», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας πως αυτό είναι «το δεύτερο ψέμα».

Καυστική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτημα που ακολούθησε για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή debate.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Ημουν στην Κρήτη, συνόδευα τον Πρωθυπουργό και είχα και την ευθύνη του συντονισμού ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου όπου κάθε Μέσο έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση και να έχει ένα διαπιστευμένο δημοσιογράφο να έρθει να ρωτήσει ό,τι θέλει. Αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε, φαντάζομαι και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δεν θέλει να έρθει όποιος δημοσιογράφος θέλει, να ρωτήσει ό,τι θέλει, και να απαντήσει όπως εκείνος πιστεύει, εκτός και αν αποχωρήσει από τη συνέντευξη.

»Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός, ενώ είχε τη δυνατότητα και μάλιστα είναι και δωρεάν προβολή πολιτικού χρόνου σε όλα τα κανάλια για μια ώρα, εμείς το κρατήσαμε και παραπάνω για να ακουστούν όλες οι ερωτήσεις, γιατί δεν μπορείς πάνω από μια ώρα στην τηλεόραση, το αρνήθηκε αυτό. Το αρνήθηκε και έκανε και υποδείξεις στους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις που έχουν όλες τεθεί στον Πρωθυπουργό, έχουν όλες απαντηθεί. Γιατί επανήλθε σήμερα με το debate; Γιατί είδαν το χθεσινό φιάσκο, βρίσκονται σε πανικό, έχουν βγάλει εννέα ανακοινώσεις-αναρτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης και η εκπρόσωπος τύπου σε ούτε μια μέρα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ανακοίνωση και από τη ΝΔ για «το μπαράζ νέων ψεμάτων»

Ανακοίνωση – σχόλιο για το «μπαράζ νέων ψεμάτων» του κ. Κασσελάκη εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία.

Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στάθηκε στο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «απόψε είπε στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλει κανονικό “πόθεν έσχες”» παρά το γεγονός ότι «μπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση “πόθεν έσχες” και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά». Οπως τονίστηκε «κανείς δεν τον εμποδίζει» και «ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή “πόθεν έσχες” το ότι δεν λειτουργεί ακόμα η νέα πλατφόρμα».

Ακόμη «απόψε μας είπε με στόμφο πως έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα για να υποβάλει το “πόθεν έσχες”, ενώ μόλις χθες έλεγε στους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη ότι περιμένει τα έγγραφα από το IRS. Δεν ξέρουμε πόσα ψέματα και πόση κοροϊδία χωράνε σε μία συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε συνέντευξη σπάει τα ρεκόρ της προηγούμενης, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει…» κατέληξε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Στην ενημέρωση της ΝΔ προς τα ΜΜΕ επισυνάπτεται screenshot από την πλατφόρμα για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...