664
Από την επίσκεψη Κασσελάκη στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας | In Time News / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Κυβέρνηση κατά Κασσελάκη: Διασπείρει εν γνώσει του ψευδείς ειδήσεις

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2024, 23:19
Από την επίσκεψη Κασσελάκη στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας
|In Time News / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Κυβέρνηση κατά Κασσελάκη: Διασπείρει εν γνώσει του ψευδείς ειδήσεις

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2024, 23:19

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη η κυβέρνηση, με φόντο την κόντρα που ξέσπασε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη φωτιά στη ΒΑ Αττική. Μετά τη «συκοφαντική ανακοίνωση περί εναέριων μέσων» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «διασπείρει εν γνώσει του ψευδείς ειδήσεις, προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο» κατήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με μία ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη το πρωί της Τρίτης, και ενώ το επικίνδυνο μέτωπο είχε τεθεί υπό έλεγχο, η οποία άφηνε υπόνοιες για κακή διαχείριση των εναέριων μέσων την προηγούμενη ημέρα.

«Κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης για να δικαιολογήσει το σχετικό αίτημά του.

Ετσι, η Κουμουνδούρου ζήτησε να της χορηγηθεί «το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε να λάβει απαντήσεις τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο –καθώς υπήρξε άμεσα απόκριση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής– όσο και σε πολιτικό, καθώς επί του θέματος τοποθετήθηκαν εντός ημέρας τόσο ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μιλώντας έξω από τη βιοτεχνία όπου μία εργαζόμενη έχασε τη ζωή της από τη φωτιά, στο Πάτημα Χαλανδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

«Η πολιτική ευθύνη προσδιορίζεται από τα αποτελέσματα των πολιτικών πράξεων και των πολιτικών επιλογών. Το να διασχίζει μία φωτιά 40 χιλιόμετρα στην ήδη μισοκαμένη Αττική και να μπαίνει κυριολεκτικά στην Αθήνα, είναι κάτι που ταιριάζει στην Καμπούλ και όχι σε ευρωπαϊκή χώρα. Οχι σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όχι στην Αθήνα. Συνεπώς, πρέπει να υπάρξει άμεση αποπομπή του κ. Κικίλια από τον Πρωθυπουργό».

Ακολούθησε μία ακόμη ανάρτηση από τον κ. Κασσελάκη με αίτημα, ξανά, την αποπομπή Κικίλια –ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε λανθασμένα ως «υπουργός Προστασίας του Πολίτη»– με αφορμή επιχειρησιακά πλάνα που κοινοποίησε προς επίρρωση όσων είχε υποστηρίξει νωρίτερα περί «ταχύτατης επιχειρησιακής απόκρισης» στο ξέσπασμα της καταστροφικής φωτιάς.

«Αν εντοπίστηκε η φωτιά στο ξεκίνημά της και διήνυσε 40 χιλιόμετρα επί δύο μερόνυχτα για να φτάσει να κάψει σπίτια στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι και να σταματήσει στο τσιμέντο, αυτό σημαίνει δύο πράγματα: 1. Ο κ. Κικίλιας αποδεικνύει με βίντεο την πλήρη ανικανότητά του. 2. ⁠Εκθέτει τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη, αποκαλύπτοντας την απόλυτη ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης» σχολίασε επί του συγκεκριμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ίδια ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αμφισβήτησε και τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν προηγουμένως από την Πυροσβεστική. «Ψεύδονται για τα αεροσκάφη που δήθεν πετούσαν: να αφήσουν τους πίνακες και να μας δείξουν το βίντεο που είδα με τα μάτια μου» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία από τις αναρτήσεις Κασσελάκη την Τρίτη, η οποία προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης
Μαρινάκης: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο

«Ο κ. Κασσελάκης, αν και πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χρειάστηκε δυο προσπάθειες για να γράψει σωστά το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ανάρτησή του. Μικρό, όμως, το κακό μπροστά στα υπόλοιπα.

»Επίσης, έχει δικαίωμα να επιλέξει τι αντιπολίτευση θα κάνει, ακόμα και την πιο φθηνή» ήρθε η απάντηση από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο», προσέθεσε εμφατικά ο Παύλος Μαρινάκης, «είναι να αμφισβητεί τη γνησιότητα δημόσιων εγγράφων και μάλιστα εγγράφων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτό που συμπεριέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα στη σημερινή αποστομωτική απάντησή του στην συκοφαντική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί εναέριων μέσων.

»Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο αυτό διασπείρει εν γνώσει του ψευδείς ειδήσεις, προκαλώντας φόβο στην κοινή γνώμη και ξεπερνώντας κάθε όριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...