308
Ο υπουργός Εργασίας σε φωτογραφία από την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου μάλλον δεν άκουσε τη σύσταση του Πρωθυπουργού ή, έστω, νόμιζε ότι προοριζόταν για άλλον συνάδελφό του | Aris Oikonomou / SOOC

Κυβέρνηση: Κανένα θέμα Γεωργιάδη, ειλικρινής η συγγνώμη του, να είναι όμως πιο προσεκτικός

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2023, 11:05
Ο υπουργός Εργασίας σε φωτογραφία από την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου μάλλον δεν άκουσε τη σύσταση του Πρωθυπουργού ή, έστω, νόμιζε ότι προοριζόταν για άλλον συνάδελφό του
|Aris Oikonomou / SOOC

Κυβέρνηση: Κανένα θέμα Γεωργιάδη, ειλικρινής η συγγνώμη του, να είναι όμως πιο προσεκτικός

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2023, 11:05

«Η εμπειρία μου, τηλεοπτική και ραδιοφωνική, θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει», είπε ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης δικαιολογούμενος εκ νέου την Πέμπτη στη Βουλή (εδώ) για την ατυχέστατη δήλωσή του για τα Τέμπη. Εχοντας όμως παραβεί μία από τις βασικότερες συστάσεις του Πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, «πρώτα βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά μιλάμε», με το γνωστό χειμαρρώδες του λόγου του, δημιούργησε αχρείαστο πρόβλημα στην κυβέρνηση και βεβαίως ευκαιρία για ομοβροντία  «πυρών» από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Μία ημέρα μετά το πρώτο διακριτικό μεν, αλλά άδειασμα δε, στο briefing της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 αν υπάρχει θέμα Γεωργιάδη για την κυβέρνηση – και ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αξίωναν την αποπομπή του υπουργού Εργασίας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για την κυβέρνηση, δεχόμενος την τριπλή «συγγνώμη» Γεωργιάδη ως απολύτως ειλικρινή, σημείωσε ωστόσο ότι ο υπουργός όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτικός.

«Κανένα θέμα δεν υπάρχει στην κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργιάδης με πολιτικό θάρρος ζήτησε συγγνώμη, μία συγγνώμη που ήταν απολύτως ειλικρινής, πριν γίνει η ενημέρωση από εμάς», θέλησε να επισημάνει ο εκπρόσωπος (εννοώντας ότι οι εξηγήσεις του υπουργού Εργασίας ήρθαν πριν από τη χλιαρή αποδοκιμασία του στο pressroom).

Για να κλείσει την απάντησή του με μία ακόμη, έμμεση αυτή τη φορά, σύσταση προς τον υπουργό, λέγοντας:

«Κατάλαβε και ο ίδιος ότι δεν ήταν όσο προσεκτικός έπρεπε»…

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κληθείς να σχολιάσει κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόπολη το θέμα Γεωργιάδη, επέμεινε στο αίτημα απομάκρυνσης του υπουργού Εργασίας από την κυβέρνηση:

«Οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση. Να τον “παραιτήσει” ο Πρωθυπουργός να τελειώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για τις διευκρινίσεις του υπουργού είπε: «ας έρθει εδώ ο κ. Γεωργιάδης να τα πει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...