1218
Aμφότεροι οι αιρετοί προέβησαν σε απαντητικές αναρτήσεις | CreativeProtagon

Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν τις ομοφοβικές επιθέσεις Μπέου – Μουτζούρη κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2024, 16:05
Aμφότεροι οι αιρετοί προέβησαν σε απαντητικές αναρτήσεις
|CreativeProtagon

Κυβέρνηση και κόμματα καταδικάζουν τις ομοφοβικές επιθέσεις Μπέου – Μουτζούρη κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2024, 16:05

Ο «συνήθης ύποπτος» (μετά το «να και αν είναι οργισμένος ο Πρωθυπουργός»), επανεκλεγείς μολαταύτα, περιφερειάρχης Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, επανήλθε δριμύτερος στο στυλ «είμαι χυδαίος, αλλά αρέσω», αυτή τη φορά με απαράδεκτη ομοφοβική επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, «διανθισμένη» με χαρακτηρισμούς όπως «κουνίστρα» και «οπισθογεμής».

Το νέο χτύπημα του λέσβιου περιφερειάρχη ήρθε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα έστω και καθυστερημένα, επινίκια για την επανεκλογή σε παραλιακή ταβέρνα της Μυτιλήνης (δείτε το βίντεο κάτω).

Ζηλεύοντας προφανώς τη δόξα του επίσης επανεκλεγέντος δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου (διαβάστε πιο κάτω), ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε με ειρωνείες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – χαρακτηρισμοί όμως που έγιναν δεκτοί με γέλια και επιφωνήματα επιδοκιμασίας από τους παριστάμενους στην εκδήλωση.

Απαντώντας στα ομοφοβικά σχόλια του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για… Μουτζούρη της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι «χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι».

 

Σε νεότερη ανάρτησή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προσπάθησε να δικαιολογηθεί  για το βίντεο των επίμαχων δηλώσεών του ως εξής:

«Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

»Σε ό,τι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν. Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Τα κόμματα

Με αφορμή και τα αντίστοιχα σχόλια του δημάρχου Βόλου σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, με επίσημη ανακοίνωσή της, καταδίκασε «απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων».

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς. Ανάλογες ανακοινώσεις υπήρξαν και από άλλα κόμματα.

«Ο προκλητικά ομοφοβικός λόγος του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρη, δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία είναι διαρκής και δεν ανέχεται τέτοιου είδους εκφράσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γκλαβίνας, ενώ ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και  το ΚΚΕ.

Επιμένει ο Μπέος

Ο δήμαρχος Βόλου πάντως, ανταπέδωσε τα «πυρά» και επιμένοντας απάντησε στους υπευθύνους του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Στους συγγραφείς της ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας με την οποία προφανώς “φωτογραφίζομαι” και επικρίνομαι για την απάντηση που έδωσα στον προκλητικό και αηδιαστικό Κασσελάκη, έχω να συστήσω να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους.

Εγώ δεν είμαι στέλεχός της, διατηρώ την ανεξαρτησία μου και ως εκ τούτου το δικαίωμα να διατυπώνω δημόσια κι ελεύθερα την άποψή μου, όπως άλλωστε ρητά το Σύνταγμα προβλέπει. Ο λαός με εκλέγει, σε αυτόν αναφέρομαι και σε κανένα κόμμα.

Τώρα σχετικά με την καραμέλα της ομοφοβίας, ας καταλάβουν ότι έλιωσε. Όταν λες την αλήθεια δεν φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Ούτε ομο- ούτε ετερο-. Φοβίες έχουν αυτοί που υποκρίνονται και δεν τολμούν με γενναιότητα και ανδρισμό να δηλώσουν δημόσια τη γνώμη τους. Τόσο απλά».

Η νέα αντιπαράθεση Μπέου – Κασσελάκη «άναψε» μετά το… «τον έχω χεσμένο» που είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο βόλου κατά τη διάρκεια  διαλόγου με πολίτη σε καφετέρια της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

H απάντηση του δημάρχου Βόλου ήταν άμεση μέσω του λογαριασμού του στο Facebook και σε έναν άτυπο «διαγωνισμό» χυδαιότητας με τον κ. Μουτζούρη, έγραψε στην ανάρτηση-απάντησή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι “χέστηκε” και πως ”με έχει χεσμένο”. Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@@@ί…» .

Μαρινάκης: «Δεν δικαιολογείται οιαδήποτε ρατσιστική, ομοφοβική επίθεση»

Τις ομοφοβικές επιθέσεις των δύο αιρετών σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο pressroom:

«Kαταδικάζω απερίφραστα, τις επιθέσεις, ομοφοβικές επιθέσεις, ρατσιστικές επιθέσεις κατά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν προκειμένω, από ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετούς από τους Έλληνες πολίτες. Όχι ότι οι επιθέσεις αυτές πρέπει να κρίνονται με βάση ποιος τις κάνει και σε ποιον τις κάνει. Κατά του οποιουδήποτε πολίτη», θέλησε να επισημάνει ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε λέγοντας:

«Οσο κι αν είναι έντονες οι πολιτικές μας διαφορές με τον κ. Κασσελάκη, είναι απαράδεκτο να δέχεται, όπως και ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας, τέτοιες επιθέσεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Είμαστε απέναντι σε αυτές, τις καταδικάζουμε. Και ένας από τους λόγους που πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μπροστά με νομοσχέδια, όπως αυτό που ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες, είναι να μην έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών.

»Εχουμε πολλά πράγματα να διαφωνήσουμε, εν προκειμένω με τον κ. Κασσελάκη, με τον οποιονδήποτε πολιτικό μας αντίπαλο. Μπορεί να του ασκηθεί οποιαδήποτε κριτική, αλλά αυτά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη. Μας βρίσκουν αντίθετους, οριζοντίως και καθέτως».

«Τώρα», σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «θα μπορούσε κανείς να πει το ίδιο αντίστοιχα για μια ρητορική που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κ. Κασσελάκης, την οποία προφανώς και αυτήν καταδικάζουμε. Αλλά, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την αντίδραση του κ. Μπέου, σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχουν αστερίσκοι στις καταδίκες».

«Ο δημόσιος διάλογος πρέπει να πάει σε ένα επίπεδο έντονης αντιπαράθεσης. Μπορούμε να το πάμε εκεί, χωρίς, ας πούμε, ο κ. Κασσελάκης να συνεχίζει την παράδοση βουλευτών του κόμματός του και δυστυχώς, αυτό που λέμε πολλές φορές, της κυρίαρχης ιδεολογίας. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν ο τρόπος, ο λόγος του, αυτά τα οποία είπε ήταν καταδικαστέα, δεν δικαιολογείται η οποιαδήποτε ρατσιστική, ομοφοβική επίθεση εναντίον του», ξεκαθάρισε εκ νέου ο κ. Μαρινάκης, επαναλαμβάνοντας την απερίφραστη καταδικη της κυβέρνησης.

Γα τον σάκο του Βλάχου για Πορτοσάλτε, Αδωνι

Ομοίως, και με αφορμή το θέμα του δημιουργήθηκε με τους στίχους του ηθοποιού Πάνου Βλάχου για τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Αρη Πορτοσάλτε («Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  χαρακτήρισε «απαράδεκτο να ακούμε, να βλέπουμε βίντεο που να έχουν μέσα επιθέσεις κατά συναδέλφων σας ή πολιτικών ή οποιουδήποτε πολίτη. Δεν θέλω καν να αναπαράξω αυτά τα οποία είπε ένας καλλιτέχνης, ούτε για να του κάνουμε διαφήμιση, ούτε για να συνεχίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

»Είναι προφανές ότι αυτά όλα δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όταν και εφόσον θεωρεί η Δικαιοσύνη ότι τελείται το οποιοδήποτε αδίκημα. Κλείνουμε 50 χρόνια μεταπολίτευσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακούγονται όλα αυτά. Και μάλιστα όλα αυτά, να υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσουν το οτιδήποτε ως αντίδραση από τους πολίτες».

Οπως επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης κλείνοντας τη σχετική αναφορά του, «έχοντας και τη νομοθετική αρμοδιότητα για τα ζητήματα ενημέρωσης και Τύπου: προσπαθούμε να οχυρώσουμε τον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία και των δημοσιογράφων. Προσπαθούμε, όπως είπα στην αρχική μου εισήγηση, να κάνουμε κάποιες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, όπου ακόμα και ηπιότερης εμβέλειας αδικήματα, ηπιότερης απαξίας αδικήματα, να έχουν άμεση και τη δίκαιη και σωστή τιμωρία και την αντίστοιχη έκτιση της ποινής. Είναι σημαντικό όλα αυτά να εκλείψουν, να τα αφήσουμε πίσω μας και να τα καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...