1035
Παύλος Πολακης και Νίκος Παππάς την Πέμπτη στη Βουλή: οι δύο της αρχικής τριανδρίας (μαζί με τον ναύαρχο Αποστολάκη) που «φρουρούσε» τον Στεφανο Κασσελάκη τις πρώτες του ημέρες στην Κουμουνδούρου | INTIMEnews

Κυβέρνηση: «Για τα μάτια του κόσμου» η διαγραφή Πολάκη – «Ο ένας κρατάει τον άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 11:09
Παύλος Πολακης και Νίκος Παππάς την Πέμπτη στη Βουλή: οι δύο της αρχικής τριανδρίας (μαζί με τον ναύαρχο Αποστολάκη) που «φρουρούσε» τον Στεφανο Κασσελάκη τις πρώτες του ημέρες στην Κουμουνδούρου
|INTIMEnews

Κυβέρνηση: «Για τα μάτια του κόσμου» η διαγραφή Πολάκη – «Ο ένας κρατάει τον άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 11:09

Υποκριτική χαρακτηρίζουν στην κυβέρνηση τη στάση –διαγραφή ναι μεν αλλά– του «πατροκτόνου εν μία νυκτί» Στέφανου Κασσελάκη έναντι του μέντορα και προστάτη του στην Κουμουνδούρου, Παύλου Πολακη.

Οπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές για τις ραγδαίες εξελίξεις της Πέμπτης στο θέμα του αψύ Σφακιανού, τα «αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση», «πραγματικά τον αγαπώ», «ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», που βγήκαν (εδώ) από τα χείλη του κ. Κασσελάκη για τον Παύλο Πολάκη, αποδεικνύουν ότι η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «για τα μάτια του κόσμου» και ότι «μέσα στο περιβάλλον πολιτικής αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ο ένας κρατάει τον άλλον».

«Θηλυκή έκφραση του πολακισμού» η Ακρίτα

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη διαγραφή Πολάκη από τη ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «αυτονόητη απόφαση», η οποία όμως, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «άργησε πάρα πολύ».

Στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ρωμανός εξέφρασε την ευχή και ελπίδα «όπως κατάφεραν να διώξουν τον Πολάκη, με τον ίδιο τρόπο να διώξουν και τον πολακισμό, ο οποίος είναι σε πολλές περιπτώσεις συνώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν εκφράζεται μόνο από τον Πολάκη».

Ενδεικτικά ανέφερε τη βιτριολική επίθεση σε βάρος της δημοσιογράφου Κατερίνας Παναγοπούλου από τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενας Ακρίτα – η οποία μάλιστα εθεάθη (και απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό ) να αγκαλιάζει λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ τη συνάδελφό της Αθηνά Λινού, που με δάκρυα στα μάτια είχε ζητήσει νωρίτερα συγγνώμη για το bullying Πολάκη…

Η Ελενα Ακρίτα αγκαλιάζει την Αθηνά Λινού, που κλαίγοντας είχε ζητήσει νωρίτερα συγγνώμη για το bullying Πολάκη… Το ίδιο όμως είχε κάνει προηγουμένως και η ίδια η βουλευτής Επικρατείας με θύμα την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Μega (INTIMEnews)

«Χθες είχαμε μια θηλυκή έκφραση του πολακισμού από την κυρία Ελενα Ακρίτα, με μια χυδαία επίθεση σε γυναίκα δημοσιογράφο. Ακόμη κι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης πολλές φορές χρησιμοποιεί παρόμοιες εκφράσεις, όπως εκείνο το αλήστου μνήμης “θα τους ξεσκίσω”» παρατήρησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε με αυτόν τον άκρατο χυδαίο λαϊκισμό την περίοδο 2015-2019, που διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα από την Αριστερά και φθάνει ως την Ακρα Δεξιά. Αυτό το είδαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μετά την επίθεση Πολάκη στην κυρία Συρεγγέλα, ο πρώτος που έσπευσε να τον υπερασπιστεί ήταν ο κ. Βελόπουλος».

Σε νέα του δήλωση για τον σύμμαχο που βρήκε στο πρόσωπο του Κυριάκου Βελόπουλου ο Παύλος Πολάκης, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει: «Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υποκριτικής διαγραφής Πολάκη, ο κ. Βελόπουλος έσπευσε να τον υποστηρίξει στοχοποιώντας τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την κυρία Συρεγγέλα.

»Είναι ολοφάνερο πια πως ο πολακισμός ενώνει τους αριστερο-ακροδεξιούς εκφραστές της χυδαιότητας και του ακραίου λαϊκισμού. Εξάλλου, η ίδια συμμαχία πρωταγωνίστησε την περίοδο 2015-2019, της οποίας προφανώς κάποιοι νιώθουν συνεχιστές.

ΥΓ: Όσον αφορά στην υποκρισία μιας διαγραφής που έγινε για τα μάτια του κόσμου, τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόνο που δεν ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Πολάκη, είναι ενδεικτικά!»

«Κοροϊδία αν δεν τον διαγράψουν από το κόμμα»

Από την πλευρά του, ο υπουργος Υγείας –και μισητός αντίπαλος του Παύλου Πολάκη– Αδωνις Γεωργιάδης, απέδωσε συνωμοσιολογικό χαρακτήρα στους ισχυρισμούς του πάντα αμετανόητου βουλευτή Χανίων περί στημένου επεισοδίου, με στόχο ακριβώς τη διαγραφή του.

«Αλήθεια, πιστεύετε ότι η κυρία Λινού ήταν σε συνεννόηση με μένα ή με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να κλάψει για να διαγραφεί ο Πολάκης;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στο Action 24

«Αυτές οι συνωμοσιολογίες στο μυαλό του είναι χρήσιμες για να καταλάβετε την αξία των καταγγελιών του. Σε λίγο θα κατηγορεί για σκάνδαλα και τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη. Γύρω του βλέπει μόνο βρώμικους ανθρώπους και αυτός είναι ο μόνος αθώος που μάχεται για το δίκαιο» τόνισε χαρακτηριστικα ο υπουργός Υγείας στο Action 24.

Οσο για την απόφαση Κασσελάκη να διαγράψει μεν τον Παύλο Πολάκη, αλλά μόνο ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το κόμμα, ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε:

«Εάν ο κ. Κασσελάκης έχει σκοπό να τον επαναφέρει σε λίγο καιρό, πιστεύω ότι αυτή τη φορά η κοινωνία θα τους σιχαθεί. Δεν νομίζω ότι μπορούν να το ξανακάνουν, τα δάκρυα της κυρίας Λινού θα μείνουν και θα τα βλέπουμε. Τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη την καταδίκασε ο κ. Φάμελλος, ο κ. Μπάρκας. Πώς θα μείνει σε ένα κόμμα όπου τον θεωρούν απαράδεκτο; Εάν δεν τον διαγράψουν από το κόμμα, θα έχουν απλώς κοροϊδέψει την κοινή γνώμη. Αν κάνουν έναν πολιτικό χειρισμό, θα είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία προς την κοινή γνώμη. Μπορεί να φοβούνται ότι θα κάνει κόμμα, ότι θα τους κόψει ψήφους, αλλά το βλέπω δύσκολο».

«Τα δάκρυα της κυρίας Λινού διέσωσαν την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ»

Μεταφέροντας, δε, όσα του είπε η ίδια η συνεργάτης του που έπεσε θύμα bullying από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός είπε ότι «ο κ. Πολάκης είχε έρθει για καβγά. Η συνεργάτης μου παρακολουθεί μονίμως τις επιτροπές και σημειώνει τις προτάσεις των βουλευτών και τις συζητάμε για να κάνουμε τη νομοτεχνική επεξεργασία. Με πήρε και μου είπε ότι ο κ. Πολάκης μπαινοβγαίνει και είναι έτοιμος για καβγά, μήπως να έρθετε μη γίνει ξανά φασαρία. Δεν πήγα, γιατί είχα δουλειά στο υπουργείο Υγείας με το θέμα με τους ιδιώτες γιατρούς. Ο Πολάκης μπαινόβγαινε σαν μαινόμενος ταύρος και με αναζητούσε. Είχε έρθει για καβγά και τελικά επιτέθηκε στην κυρία επειδή προφανώς στο πρόσωπό της είδε εμένα».

«Ηταν ένα πολύ βαρύ περιστατικό, διότι εμείς οι βουλευτές σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται για εμάς ενέχουμε τη θέση του εργοδότη. Ο Πολάκης αυτό που έκανε χθες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «ήταν το αρχέτυπο του bullying του κακού εργοδότη σε εργαζόμενο. Ο βουλευτής Χανίων επιτίθεται σε μια γυναίκα που εργάζεται, με τέτοιο τρόπο ώστε να βάλει τα κλάματα, και εκείνη δεν μπορεί καν να του απαντήσει».

«Τα δάκρυα της κυρίας Λινού, που κλαίει επειδή βλέπει την άλλη κυρία να κλαίει, εκείνη τη στιγμή διέσωσαν την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους κατάλαβε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κλείνοντας το σχόλιό του για τις ασχήμιες του αμετανόητου Πολάκη στη Βουλή την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...