365
|

Κυβέρνηση για μη κρατικά ΑΕΙ: Ο Ανδρουλάκης εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 15:26

Κυβέρνηση για μη κρατικά ΑΕΙ: Ο Ανδρουλάκης εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 15:26

Το «όχι» του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπιών πανεπιστημίων στη χώρα μας, όπως αυτό εκφράστηκε διά στόματος του προέδρου του, Νικου Ανδρουλάκη, δεν έμεινε ασχολίαστο από την κυβέρνηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης αποδεικνύεται είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός και στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι προβάλλει «ασόβαρες δικαιολογίες» μόνο και μόνο να για μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

«Είναι -τόνισε- η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει τη μία μετά την άλλη τις πιο ασόβαρες δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο».

Ολα αυτά, συνέχισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης -και ενώ όπως επέμεινε, όλα όσα επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης, προβλέπονται στο σχέδιο νόμου-  αποτελούν «άλλη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να είναι μια αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση για τον τόπο, εναλλακτική του προοδευτικού χώρου. Αλλά είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών όλων όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μια στείρα αντιπολίτευση που δυστυχώς επιμένει. Σε ένα νομοσχέδιο που δεν είναι ακόμη στην τελική του μορφή, δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του για να κάνουμε μαζί την σημαντική μεταρρύθμιση αλλά a priori λέει ότι θα την καταψηφίσει».

«Είναι λυπηρό είναι μια χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση που στα μεγάλα θα ενώνεται με τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές», κατέληξε  στην απάντηση του προς τον κ. Ανδρουλάκη ο Παύλος Μαρινάκης.

Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις (τη σκυτάλη από τους αγρότες πήραν σήμερα οι μελισσοκόμοι και οι υγειονομικοί),  αφού επανάλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει τα αυτιά της και τα μάτια της στα αιτήματα των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «στις πορείες, στα αιτήματα απαντάμε με πράξεις και οι πράξεις δείχνουν σεβασμό».

Τέλος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημείωσε πως είναι μια κρίσιμη μεταρρύθμιση και η τρίτη μεγαλύτερη αλλαγή στους Ποινικούς Κώδικες.

«Εχει μια ολιστική αντιμετώπιση πολλών πραγμάτων και ένα μέρος του είναι η αυστηροποίηση με δίκαιο τρόπο των ποινών», θέλησε να επισημάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να λειτουργήσουν και αποτρεπτικά, να ξέρει κανείς ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...