152
Εκτόξευση RIM-116 Rolling Airframe Missile | ΥοuΤube

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η προμήθεια πυραύλων για τα συστήματα RAM των πυραυλακάτων Super Vita

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 16:35
Εκτόξευση RIM-116 Rolling Airframe Missile
|ΥοuΤube

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η προμήθεια πυραύλων για τα συστήματα RAM των πυραυλακάτων Super Vita

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2024, 16:35

Κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Πρωθυπουργό, τη Μεγάλη Τετάρτη, εγκρίθηκε και συμβασιοποιείται η προμήθεια 52 Κατευθυνόμενων Βλημάτων (πυραυλων) για τα συστήματα RAM των πυραυλακάτων, τύπου Super Vita, του Πολεμικού Ναυτικού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, είναι ύψους 74 εκατ. ευρώ και αφορά τα οπλικά συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Rim-116 block 2b  των πυραυλακάτων κλάσης Ρουσσέν.

Τα RAM, σε συνδυασμό με το πυροβόλο μεσαίου διαμετρήματος 76/62 OTO MELARA Super Rapido, τα δύο πυροβόλα OTO BREDA 30 χιλιοστών και τους αντιπλοϊκούς πυραύλους τύπου Exocet αποτελούν τον οπλισμό των πυραυλακάτων Super Vita του ΠΝ. Καθε πλοιο μπορει να φερει μεχρι 21 βληματα ετοιμα για βολή.

Τα εν λόγω βλήματα επιφανείας-αέρος  RIM-116 διαθέτουν υπέρυθρο σύστημα καθοδήγησης και εκτοξεύονται από τους περιστρεφόμενους φορείς Mk.49 (δείτε κάτω βίντεο εκτόξευσης από πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού).

Κάθε πυραυλικό σύστημα εγγύς προστασίας (CIWS) τύπου RAM (Rolling Airframe Missile) εξοπλίζεται με συνολικά 21 αντιαεροπορικά βλήματα τύπου RIM-116.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...