186
Η ρωσική σημαία κυματίζει με φόντο το Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο | REUTERS/Thomas Peter/Pool

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Κίνας για στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 17:36
Η ρωσική σημαία κυματίζει με φόντο το Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο
|REUTERS/Thomas Peter/Pool

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Κίνας για στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2024, 17:36

Η Κίνα έχει πληγεί με κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την παροχή «κρίσιμης βοήθειας στη στρατιωτική-βιομηχανική βάση της Ρωσίας», για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ένα σαρωτικό πακέτο που στοχεύει σχεδόν 300 οντότητες στη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες.

«Οι σημερινές ενέργειες θα διαταράξουν και θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τις πολεμικές προσπάθειες της Ρωσίας κυνηγώντας τη στρατιωτική της βιομηχανική βάση και τα δίκτυα φοροδιαφυγής που βοηθούν τον εφοδιασμό της», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Η λίστα περιλαμβάνει δεκάδες παράγοντες που κατηγορούνται ότι επέτρεψαν στη Ρωσία να αποκτήσει τεχνολογία και εξοπλισμό από το εξωτερικό.

Εκτός από την Κίνα, στοχευμένες μη ρωσικές οντότητες βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Αυτές οι εταιρείες «επιτρέπουν στη Ρωσία να αποκτήσει αναγκαία τεχνολογία και εξοπλισμό από το εξωτερικό», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των μέτρων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσε στη μαύρη λίστα επιπλέον άτομα και εταιρείες που εμπλέκονται στους τομείς ενέργειας, εξόρυξης και μετάλλων της Μόσχας. και άτομα που συνδέονται με τον θάνατο του αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, σε φυλακή της Σιβηρίας, τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...