383
| Alexandros Michailidis / SOOC

Κύρτσος: Η διαγραφή μου από το ΚΚΕ το 1977 και από τη ΝΔ το 2022

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 13:25
|Alexandros Michailidis / SOOC

Κύρτσος: Η διαγραφή μου από το ΚΚΕ το 1977 και από τη ΝΔ το 2022

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 13:25

Με ένα μπαράζ αναρτήσεων –όπως αυτές που προκάλεσαν την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία– σχολίασε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος την είδηση της διαγραφής του από το κυβερνών κόμμα, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων και την πολιτική του πορεία που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχει βάλει κάποιους σε υποψίες: ο 69χρονος σήμερα πολιτικός είχε ξεκινήσει από το ΚΚΕ, πέρασε από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και κατέληξε στη ΝΔ, από την οποία και διεγράφη την Παρασκευή.

«Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το 1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ», έγραψε στο Twitter ο κ. Κύρτσος για να υποστηρίξει μετά ότι το ΚΚΕ είχε φερθεί λιγότερο αυταρχικά:  «Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα, έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε, παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό. Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του ’70», ισχυρίστηκε ο ευρωβουλευτής, μολονότι στην ανακοίνωση της διαγραφής του τονίστηκε ότι ακολουθήθηκαν οι προβλέψεις του καταστατικού του κόμματος: «Εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται “Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής”».

Αλλά ο κ. Κύρτσος δεν έμεινε μόνο στην ιστορική αναδρομή και στις συγκρίσεις του κομμουνιστικού 1977 με τη ΝΔ του 2022. Είπε ότι το τελευταίο διάστημα, οπότε και πλήθυναν οι επικρίσεις του κατά των κυβερνητικών πολιτικών, έθεσε ζητήματα στην ηγεσία της ΝΔ, όπως: «Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς, λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες» και «κουκούλωμα» του σκανδάλου Novartis, με αυτό που περιγράφει ως «διώξεις δημοσιογράφων» και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Ο κ. Κύρτσος είπε ότι «απάντησαν» με τη διαγραφή του. Ποιοι ήταν αυτοί; Ο ευρωβουλευτής έδειξε το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου. Ισχυρίστηκε ότι τον διέγραψε ο Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν βρήκε το κουράγιο». «Είναι άλλωστε στον “Ολυμπο” του Μαξίμου με καλή παρέα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...