222
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους | INTIMEnews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύμβολο θάρρους η Φώφη για όσους δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 13:59
Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους
|INTIMEnews

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σύμβολο θάρρους η Φώφη για όσους δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 13:59

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τον χαμό της Φώφης Γεννηματά εν πτήσει προς το Ριάντ όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Οπως έγινε γνωστό, κατόπιν τροποποίησης του προγράμματός του, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης, ενώ η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ακυρώνεται.

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη. Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

«“Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός”, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου», κατέληξε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News