276
| facebook

Κύπρος: Τρίτος ο 24χρονος YouTuber Φειδίας Παναγιώτου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 19:29
|facebook

Κύπρος: Τρίτος ο 24χρονος YouTuber Φειδίας Παναγιώτου

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 19:29

Αρκετοί το περίμεναν, άλλοι μιλούσαν για μία… φωτοβολίδα που δεν θα αλλάξει τα δεδομένα των ευρωεκλογών στην Κύπρο.

Τελικά η μεγάλη έκπληξη, σύμφωνα τουλάχιστον με τα πρώτα exit polls των τηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου, είναι ο 24χρονος YouΤuber Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος αν και μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος, εμφανίζεται πάνω από παραδοσιακά πολιτικά κόμματα.

Όλες οι εκτιμήσεις αποτελέσματος δείχνουν πως ο Φειδίας Παναγιώτου ακολουθεί τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, τα οποία παλεύουν για την πρώτη θέση.

Κατά τα λοιπά, αν και ο ΔΗΣΥ φαίνεται να προηγείται, δεν μπορούν να υπολογιστούν οι ψήφοι των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ψηφίζουν τον Τουρκοκύπριο υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγκιουρέκ.

Ο 25χρονος influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου έρχεται τρίτος, με 15,7%-18,3% των ψήφων και σύμφωνα με το exit poll του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Κύπρου, ΡΙΚ. Παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα του exit poll στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha.

Τρίτος και στις εκτιμήσεις

Τις πρώτες εκτιμήσεις για την Κύπρο παρουσίασε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μπροστά το ΔΗΣΥ με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 25,5% έως 28,5% ενώ το ΑΚΕΛ έρχεται δεύτερο με ποσοστά μεταξύ 23- 26%. Ο Φειδίας Παναγιώτου συγκεντρώνει από 12-15% ενώ τέταρτο βγαίνει το ακροδεξιό ΕΛΑΜ με ποσοστά από 11-14%. Το ΔΗΚΟ από 7,5% έως 10%, ενώ η ΕΔΕΚ από 3,5- 5%. Το ερώτημα είναι πόσους ευρωβουλευτές θα εκλέξουν τελικά τα τέσσερα πρώτα κόμματα και πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες. Η Κύπρος εκλέγει 6 ευρωβουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...