193
H Λιάν Ντεν Χάαν με τον λεγόμενο υπουργό στα Κατεχόμενα | Twitter

Κύπρος: Σάλος από την επίσκεψη ολλανδής βουλευτή στα Κατεχόμενα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 13:48
H Λιάν Ντεν Χάαν με τον λεγόμενο υπουργό στα Κατεχόμενα
|Twitter

Κύπρος: Σάλος από την επίσκεψη ολλανδής βουλευτή στα Κατεχόμενα

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2021, 13:48

Την έντονη αντίδραση του κύπριου υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, του ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου της Κύπρου προκάλεσε ανάρτηση της ολλανδής βουλευτή Λιάν Ντεν Χάαν, η οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Κατεχόμενα για ανεπίσημη συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού.

Σε ανάρτησή της, στο Twitter, η Ντεν Χάαν, ανέφερε: «Ατυπη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού της Βόρειας Κύπρου. Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, μιλήσαμε για τον τουρισμό στη Βόρεια Κύπρο και πόσο δύσκολο είναι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid. #TΔΒΚ #Κύπρος».

«Ανεπίσημα μιλώντας, είστε ντροπή για τον θεσμό που εκπροσωπείτε, την επίσημη πολιτική του και τις ευρωπαϊκές αξίες. Υποστηρίζετε την εθνοκάθαρση και την κατοχή», απάντησε ο κ. Πετρίδης, παραθέτοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τη σχετική ανάρτηση.

Προηγήθηκε ανάλογη κίνηση από τον ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και ΕΛΚ Λουκά Φουρλά, ο οποίος επίσης παρέθεσε το tweet της ολλανδής βουλευτού.

Ο κ. Φουρλάς απάντησε στην Χάαν ότι η πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ήταν σε ευρωπαϊκό έδαφος που έχει καταληφθεί από την Τουρκία, η σημαία της οποίας βρίσκεται ακριβώς πίσω από αυτήν. Επίσης, τόνισε πως είναι ντροπή της να μιλά για «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», καλώντας την παράλληλα να απαντήσει εάν γνώριζε πού πήγε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...