298
Ο μητροπολίτης Μόρφου | YouTube

Κύπρος: Ποινική έρευνα για τις ρατσιστικές δηλώσεις μίσους του μητροπολίτη Μόρφου

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 16:38
Ο μητροπολίτης Μόρφου
|YouTube

Κύπρος: Ποινική έρευνα για τις ρατσιστικές δηλώσεις μίσους του μητροπολίτη Μόρφου

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 16:38

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των αναφορών του μητροπολίτη Μόρφου έχει διατάξει ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, όπως δήλωσε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο αρχηγείο της Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ελήφθη επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη με οδηγίες για διερεύνηση ενδεχόμενου ποινικού αδικήματος, το οποίο πιθανότατα να έχει διαπράξει με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μόρφου.

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες στο ΤΑΕ Αρχηγείου για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος θα διαβιβαστεί στα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα για μελέτη και οδηγίες.

«Με σημερινή επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο Γενικός Εισαγγελέας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με ομιλία του στην οποία υποστήριζε ότι η ομοφυλοφιλία σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας. Οι δηλώσεις του αυτές, έγιναν, όπως ήταν φυσικό,  αντικείμενο χλεύης σε όλα τα σόσιαλ μίντια.

Δεν έμεινε όμως, μόνο σε αυτές. Στη συνέχεια, προέβη σε ακόμα πιο εξοργιστικές δηλώσεις, σχετικά με τον σίριαλ κίλερ της Κύπρου, Νίκο Μεταξά, συσχετίζοντας τις αποτρόπαιες δολοφονίες του δύο μικρών κοριτσιών με τις… εκτρώσεις: «Δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που εσκότωσεν ο δολοφόνος. Ρε εσού έκαμες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα; », είχε πει ο μητροπολίτης Μόρφου, που κατά τ’άλλα, δουλειά του είναι να κηρύττει το «αγαπάτε αλλήλους»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...