214
Ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου | politis.com.cy

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης έδιωξε και τον αρχηγό της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 12:45
Ο αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου
|politis.com.cy

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης έδιωξε και τον αρχηγό της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 12:45

Απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της Αστυνομίας στην Κύπρο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου εξαιτίας των χειρισμών του σώματος στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Την Παρασκευή έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να τον ενημερώσει για την υπόθεση που συγκλονίζει εδώ και 20 ημέρες την Κύπρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης που κράτησε σχεδόν μία ώρα, ο κ. Χρυσοστόμου δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο για την υπόθεση των δολοφονιών από τον 35χρονο, το ανακριτικό έργο, αλλά και για τις διοικητικές έρευνες που γίνονται εντός της Αστυνομίας.

Σε ερώτηση αν έχει υποβάλει την παραίτησή του, απαντήσει απλώς πως «ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του».

Χθες είχε υποβάλει την παραίτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Είχε επισημάνει ότι δεν έχει άμεσες ευθύνες, αλλά λόγοι ευθιξίας τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη είχε κρατήσει περίπου δύο ώρες.

Τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι, μετά την παραίτηση του υπουργού, η αποχώρηση ήταν μονόδρομος για τον κ. Χρυσοστόμου.

Η κατακραυγή για την αδιαφορία των Αρχών απέναντι στις καταγγελίες για την εξαφάνιση των αλλοδαπών εργαζομένων, που συχνά εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Ο κ. Αναστασιάδης είχε μάλιστα σήμερα Παρασκευή συνάντηση με πρεσβευτές χωρών οι πολίτες των οποίων εργάζονται στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...