181
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Βρήκαν 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο διοικητή Α.Τ.

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 10:26

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Βρήκαν 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο διοικητή Α.Τ.

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 10:26

Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων χαρακτηρίζεται από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αυτή των παράνομων ελληνοποιήσεων από κύκλωμα επίορκων αστυνομικών, που εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική (θεωρείται από τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος) βρέθηκαν 320.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο την Τρίτη στο γραφείο του, τον πίεσαν να τους δείξει το χρηματοκιβώτιο. Το άνοιξαν μάλιστα με τροχό, καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό. Οσον αφορά το ποσό των 320.000 ευρώ, ο διοικητής ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το κρατούσε εκεί για… ασφάλεια.

Η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους τουλάχιστον 30 αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 συλλήψεις, εκ των οποίων δέκα είναι αστυνομικοί που υπηρετούν ως επί το πλείστον σε τμήματα Ασφαλείας ή Γραφεία Διαβατηρίων κυρίως στη Δυτική Αττική.

Οι έρευνες των Αδιάφθορων πάντως επεκτείνονται και σε άλλα τμήματα της Αττικής.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ένας δικηγόρος, δύο εργαζόμενοι στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άλλοι ιδιώτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...