484
H Ζωή Κωνσταντοπούλου στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | YouTube/SKAI

Κωνσταντοπούλου: Θέλω συμμετοχή «με τα αγόρια» στο ντιμπέιτ – Με βλέπει στο χιλιόμετρο και στρίβει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 14:40
H Ζωή Κωνσταντοπούλου στο στούντιο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|YouTube/SKAI

Κωνσταντοπούλου: Θέλω συμμετοχή «με τα αγόρια» στο ντιμπέιτ – Με βλέπει στο χιλιόμετρο και στρίβει ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 14:40

Την απόφασή της να μην αφήσει να περάσει έτσι η απουσία της από το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, έκανε γνωστή την Τρίτη, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε –με ένα εντυπωσιακό φόρεμα που δύσκολα περνάει απαρατήρητο– στην εκπομπή των «Αταίριαστων» (Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος) και ανακοίνωσε πως εντός της ημέρας επρόκειτο να μεταβεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να κάνει ειδική παράσταση, καλώντας τον πρόεδρο του ΕΣΡ παρέμβει ώστε να εκπροσωπηθεί η ίδια στην τηλεμαχία της Τετάρτης, όπου ως γνωστόν συμμετέχουν οι αρχηγοί των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η ίδια επικαλείται τόσο το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα (όντως, με 1,47% και 82.786 ψήφους το 2019 είναι το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, αφού η Χρυσή Αυγή λογίζεται –και πολύ σωστά– ως εγκληματική οργάνωση), όσο και το ότι είναι η μοναδική γυναίκα. «Κάνω εκστρατεία για να συμμετάσχω στο ντιμπέιτ, αυτό που έχουν κανονίσει τα αγόρια για αύριο είναι να μιλήσουν μεταξύ τους», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Κάνανε διακομματική επιτροπή μόνοι τους, έχουν κανονίσει τις ερωτήσεις, έχουν απαγορεύσει τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν διαφορά πράγματα…»

«Είναι φοβικό και αστείο οι αρχηγοί των κόμματων που θέλουν την εντολή για εξουσία να φοβούνται» σημείωσε.

«Οφείλουν να απαντήσουν στο εξής: Αν γίνει το ντιμπέιτ όπως το έχουν κανονίσει θα είναι μόνο έξι άνδρες… Είμαι η μόνη γυναίκα αρχηγός, να μην ακουστεί, να την αποκλείσουν;» διερωτήθηκε.

«Με κανένα δεν θα συνεργαστώ αν μπω στη Βουλή, είναι πολύ ξεκάθαρο» διευκρίνισε κατά τα άλλα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη δε ερώτηση αν έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χαρακτηριστικά πως «αν ο κ. Τσίπρας με δει στο ένα χιλιόμετρο, στρίβει μην πέσει επάνω μου, έχει τύχει. Δεν τολμά. Έχει δώσει εντολή σε όλα τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και από το 2015 και μετά δεν αναφέρουν το όνομα “Ζωή Κωνσταντοπούλου” και “Πλεύση Ελευθερίας”. Είναι εντολή να παρασιωπηθεί η δράση του κόμματος».

«Δεν έχει τίποτε το προοδευτικό αυτό που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ραγκούσηδες, με τις Ξενογιαννακοπούλου, τους Τζουμάκες, όλους εκείνους που ψηφίσαν μνημόνια με χέρια και πόδια, και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το 3ο μνημόνιο με ακραίες πολιτικές. Ακόμα περιμένουμε τη νομοθεσία του 2016 για το χρέος και τη νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας», προσέθεσε.

Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «εάν έχουν τα κότσια, δεν τα έχουν, να έρθουν σε διάλογο και σε αντιπαράθεση δημόσια, να πουν στον αρχηγό τους αύριο να πει να έρθει η Κωνσταντοπούλου όχι παρασιώπηση, πηγαδάκια, και συκοφαντίες πίσω από τις κάμερες, να προσπαθούν να πλήξουν την Πλεύση Ελευθερίας». «Ξέρουν πολύ καλά ότι αν αντιπαρατεθούμε δεν θα έχει πού να κρυφτεί» ανέφερε δε για τον κ. Τσίπρα.

«Ο Βαρουφάκης θέλει να ξαναπάει με τον Τσίπρα. Οι κοψοχέρηδες είναι γνωστή κατηγορία στην Ελλάδα», δήλωσε εξάλλου, σχολιάζοντας δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι προτιμά να του κοπεί το χέρι από το να συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς προγραμματικές δεσμεύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...