437
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη συνέντευξή του στο Action24 το πρωί της Δευτέρας | YouTube/Action24

Κωνσταντινόπουλος: Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 11:27
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη συνέντευξή του στο Action24 το πρωί της Δευτέρας
|YouTube/Action24

Κωνσταντινόπουλος: Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2024, 11:27

Οι μετασεισμοί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά το μέτριο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών –το 12,79% ήταν μεν καλύτερο από τα προηγούμενα, αλλά περιγράφεται ως αποτυχία με δεδομένη την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ–, είναι συνεχείς.

Μετά την αμφισβήτηση της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη από κορυφαία στελέχη και μετά την παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος μολονότι είναι στον δημαρχιακό θώκο όχι περισσότερους από έξι μήνες δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις για την Κεντροαριστερά, ήρθε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, να αποκηρύξει εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σε εμφάνισή του, νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Action24, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «δεν είναι η επιλογή που θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι το 2021, στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές είχε υποστηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Τοποθετήθηκε μάλιστα και για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Δούκα, λέγοντας, χαρακτηριστικά, «μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας».

«Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα», είπε.

«Πρέπει να βρούμε “πρωθυπουργίσιμο” πρόσωπο», σημείωσε ο βουλευτής Αρκαδίας.

Σημείωσε επίσης για εκείνους που θέλουν να είναι υποψήφιοι αρχηγοί: «Θεωρώ ότι πρέπει να το πουν, να μιλήσουν πολιτικά, να πουν ποιο είναι το σχέδιό τους για το ΠΑΣΟΚ και ποιο είναι το σχέδιό τους για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ».

Η παρέμβαση Χριστοδουλάκη

Στο μεταξύ και σε μια παράλληλη εξέλιξη, στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής Ανατ. Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης και θεωρούμενος ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για την αρχηγία, δημοσίευσε τη Δευτέρα κείμενο-παρέμβαση στο οποίο έκανε λόγο για μεγάλες αλλαγές που πρέπει να επέλθουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τα λίγα. Ξέρουμε πως όλοι όσοι μας εμπιστεύονται έχουν από εμάς αυξημένες προσδοκίες. Η ελπίδα μιας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι τοπίο στην ομίχλη, ούτε αφήγημα επιβίωσης. Είναι ευθύνη για το συλλογικό μας μέλλον και στόχος εφικτός.

»Η βάση της παράταξης είναι η δύναμη της, όχι ο φόβος της.

»Με απόλυτο σεβασμό σε όσους έβαλαν το μικρό ή μεγαλύτερο τους λιθαράκι στην ανάταση του χώρου. Με ειλικρίνεια γιατί μόνο όταν κοίταξε ο ένας τον άλλο στα μάτια η παράταξη προχώρησε μπροστά. Χωρίς προαπαιτούμενα και διαπραγματεύσεις οφιτσίων που δεν αφορούν την κοινωνία. Με το βλέμμα στραμμένο στην ευρυχωρία που θα στρατεύσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και ψηλά.

Η αλλαγή που θέλουμε είναι εδώ. Αρκεί πρώτα εμείς να την πιστέψουμε. Αν όχι τώρα, πότε;», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...