413
Στροφή από τον Στίγκα: «Οι χαρακτηρισμοί “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών”, δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες» | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κωμωδία στους «Σπαρτιάτες»: Ο Στίγκας κάλεσε πίσω τους διαγραφέντες βουλευτές

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 23:56
Στροφή από τον Στίγκα: «Οι χαρακτηρισμοί “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών”, δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες»
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κωμωδία στους «Σπαρτιάτες»: Ο Στίγκας κάλεσε πίσω τους διαγραφέντες βουλευτές

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2023, 23:56

«Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές, κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της ΚΟ, σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν από τη διαγραφή σας», αναφέρει σε δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, απευθυνόμενος στους τρεις διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χάρη Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ ο Στίγκας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ τη Δευτέρα στην οποία παραβρέθηκαν όλοι οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος.

Κατά την ίδια δήλωση, στην εν λόγω συνάντηση «εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής στις 31 Αυγούστου, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη» (!).

Η δήλωση Στίγκα έκλεισε με την ανάκληση των βαρύτατων χαρακτηρισμών που είχε απευθύνει την Πέμπτη, στην Ολομέλεια, προς τους βουλευτές: «Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών”, δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Προς αμφισβήτηση των νεότερων λεγομένων του, παρατίθενται δηλώσεις του ιδίου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου:

«Οσα είπα για μαφία, Κόζα Νόστρα και Κορλεόνε, τα εννοώ. Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Οπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό. Διευκρινίζω, δεν αφορά όλους τους βουλευτές του κόμματος. Υπάρχουν και έντιμοι ενδεχομένως. Αυτούς που διέγραψα είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν σε άλλα πράγματα».

Των δηλώσεων αυτών, άλλωστε, ακολούθησαν και δηλώσεις του Στίγκα νωρίτερα τη Δευτέρα (!), με τον ίδιο να εμφανίζεται να μην έχει αλλάξει γνώμη.

«Οταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματι άλλων ανθρώπων και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία. Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία ανακοίνωση των τριών βουλευτών εξ ονόματι και των έντεκα. Πήραν μία απόφαση να μην κατέβουν στο κοινοβούλιο. Αυτό ήταν ντροπιαστικό, όχι για εμένα. Το θέμα ήταν για τον κόσμο που μας ψήφισε, για τον κοινοβουλευτισμό. Η θέση του βουλευτή είναι εκεί, μέσα στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε σοβαρότητα», ήταν τα λόγια του Στίγκα στην τηλεόραση του MEGA, λίγες ώρες προτού εκδοθεί η παραπάνω ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10:00 το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» επρόκειτο να καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του στη Βουλή περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...