658
«Καλύτερη άμυνα, η επίθεση» σκέφτηκε η Θεοδώρο Τζάκρη βάλλοντας με δριμύτητα κατά του Κωστή Χατζηδάκη | ΙΝΤΙΜΕnews

«Κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Χατζηδάκη για κατ’ αντιπαράσταση σύγκριση των οικονομικών προγραμμάτων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 17:39
«Καλύτερη άμυνα, η επίθεση» σκέφτηκε η Θεοδώρο Τζάκρη βάλλοντας με δριμύτητα κατά του Κωστή Χατζηδάκη
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Κωλοτούμπα» ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Χατζηδάκη για κατ’ αντιπαράσταση σύγκριση των οικονομικών προγραμμάτων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 17:39

Πρώτα μίλησαν για «καλοδεχούμενη» πρόταση, μετά όμως το ξανασκέφτηκαν στην Κουμουνδούρου και τελικά αρνήθηκαν την πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη,  για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή όπου θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων που πρόσφατα παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια δημόσια αξιολόγηση των προτάσεων αυτών και από εκπροσώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως προς το δημοσιονομικό τους κόστος.

Η συζήτηση αυτή προτείνουμε να έχει την μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε συγκεκριμένα στη σχετική επιστολή του ο Κωστής Χατζηδάκης – στην πρωτοβουλία του οποίου αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM το πρωί της Πέμπτης.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν παρουσιάζει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση παρά μόνον «κλισέ, τσιτάτα και προσωπικές φιλοδοξίες» και προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθει στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή και να παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα σε αντιπαράσταση με τον υπουργό Οικονομικών. «Ελπίζω πως θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση», ανέφερε με νόημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αλλά φευ!

Κατά πληροφορίες στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι το κόμμα της δεν αποδέχεται την πρόταση Χατζηδάκη και ζήτησε να εισαχθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια και να συζητηθεί ως νομοσχέδιο!

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».

Σε μια προσπάθεια να σώσει έστω και τα προσχήματα, η κυρία Τζάκρη βγήκε να κατηγορήσει σε δήλωσή της στο Περιστύλιο της Βουλής τον υπουργό για φθηνό επικοινωνιακό εντυπωσιασμό…

«Ο κ. Χατζηδάκης με έναν φθηνό επικοινωνισμό προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να προσέλθει στην Βουλή για να τον ενημερώσει ο κ. Χατζηδάκης για το κόστος των προτάσεων νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ακρίβεια και το φορολογικό, τις οποίες ήδη έχει κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ας αφήσει λοιπόν τα τεχνάσματα και σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Η απάντηση Χατζηδάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον απόηχο των παραπάνω ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εξαπέλυσε επίθεση στην Κουμουνδούρου για το θέμα της μη συζήτησης του οικονομικού της προγράμματος.

«Αρχικά νόμιζα ότι “γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος” και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών.

»Διότι στη συζήτηση αυτή θα αποδεικνυόταν το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Θα αποδεικνύονταν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνια» τόνισε στη δήλωσή του.

«Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...