270
| photo: asdasdasdlha

Ξύλο και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2015, 14:01

Ξύλο και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2015, 14:01

Η πρώτη γενική απεργία με κυβέρνηση της Αριστεράς σημαδεύτηκε από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Τόσο στην Πλατεία Συντάγματος, όσο και στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο σημειώθηκε ένταση που μετατράπηκε στη συνέχεια σε σοβαρά επεισόδια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τραυματισμό αστυνομικών.

Η πορεία στο πλαίσιο της γενικής απεργίας δεν είχε τον όγκο και τον παλμό που θα περίμεναν οι διοργανωτές, με τους διαδηλωτές να ξεκινούν από την Σταδίου και να ανεβαίνουν προς το Σύνταγμα.

Λίγο πριν τις 14.00, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και με χημικά. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, με τις βόμβες μολότοφ να διαδέχονται η μία την άλλη και τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες κι άλλα αντικείμενα αδιακρίτως.

Νωρίτερα, έξω από την Παλιά Βουλή, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε καφάο του ΟΤΕ, με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν στη συνέχεια και να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το σημείο. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι βανδαλισμοί σε βιτρίνες καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για επίθεση αντιεξουσιαστών σε τρεις αστυνομικούς έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στην οδό Πατησίων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα:

Επεισόδια και στην περιφέρεια

Η ένταση, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στην Αθήνα. Πριν την έναρξη της πορείας, διαδηλωτές επιτέθηκαν λεκτικά στον Στέργιο Καστόρη στην Κατερίνη, με τον βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται στόχος αποδοκιμασιών για την παρουσία του στην απεργιακή κινητοποίηση.

Την ίδια ώρα, στην Πάτρα, σημειωνόταν ένταση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας. Μέλη μέλη του κυβερνώντος κόμματος προσπάθησαν να εισέλθουν σε «μπλοκ» του πολιτικού φορέα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά απομακρύνθηκαν αμέσως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...