446
|

Ξέσπασμα Πλεύρη στη Βουλή: Αρκετά πια με όσους κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 16:18

Ξέσπασμα Πλεύρη στη Βουλή: Αρκετά πια με όσους κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 16:18

Οποιος κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους και ισχυρίζεται -ακόμη και από βήμα της Βουλής- ότι τα εμβόλια δεν είναι λύση, ας βγει και να πει ότι αποδέχεται το ρίσκο να είναι στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι, εξανέστη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε παρέμβασή του την Τρίτη, κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας για την παροχή κινήτρων στους νέους που θα εμβολιαστούν.

«Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους δέκα ασθενείς άνω των 60 ετών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων. Και καλό είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και όσοι ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής να μην κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους. Κάποιοι που κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από μια ΜΕΘ. Και είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοια ότι κάτι άλλο συμβαίνει και τα εμβόλια δεν είναι η λύση. Όποιος μιλάει από αυτό το βήμα πρέπει να καταλήγει λέγοντας ότι αποδέχομαι το ρίσκο να υπάρχουν στις ΜΕΘ 90% ανεμβολίαστοι», παρατήρησε ο κ. Πλεύρης.

«Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης;» διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για όσα υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελληνική Λύση αναγνώρισε το κόμμα της σε αυτά που είπα. Αυτό πρέπει να σας προβληματίσει», απάντησε ο κ. Πλεύρης, για τις αντιδράσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο υπουργός  δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το κόμμα του και η κυβέρνηση μόνο επικοινωνιακά λειτουργεί χωρίς να ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουνά το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, χωρίς να κάνει η ίδια την αυτοκριτική της για το τι δεν πήγε καλά και η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ, καθώς, όπως είπε, η πανδημία δεν θα είναι παροδική.

«Δεν μου αρέσει να μου κουνάνε το δάχτυλο με αυτό το ύφος. Αυτή η κυβέρνηση είχε τη στήριξη σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης – και είστε πολύ τυχεροί που σας στηρίξαμε, κάνοντας το καθήκον μας, γιατί όλοι πρέπει να εμβολιαστούν», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος.

Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, καταλογίζοντας της μικροπολιτική σκοπιμότητα. «Δυστυχώς κάνετε μικροπολιτική προσέγγιση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα έπρεπε να μας ενώνει όλους και όχι να μας χωρίζει, χωρίς να συναισθάνεστε ότι αυτή η λογική σας περνά ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να περάσει η πλειοψηφία των κομμάτων που στηρίζουν τους εμβολιασμούς», ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News