198
Φωτογραφία απόλυτης καταστροφής στην παραλία Βεργιάς Χαλκιδικής | Protagon

Ξεπέρασαν τους 100 οι τραυματίες από τη θεομηνία στην Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 12:18
Φωτογραφία απόλυτης καταστροφής στην παραλία Βεργιάς Χαλκιδικής
|Protagon

Ξεπέρασαν τους 100 οι τραυματίες από τη θεομηνία στην Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2019, 12:18

Στους 108 ανέρχεται σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των τραυματιών από τη θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 72χρονη στην εντατική του «Παπανικολάου». Στο ίδιο νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία, εκτός κινδύνου, άλλα οκτώ άτομα.

Πέντε παιδιά, ηλικίας 3,5 έως 13 ετών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ άλλα δώδεκα άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από τις περιοχές Φλογητών και Νέων Πλάγιων Χαλκιδικής.

Συνολικά 27 άτομα παραμένουν για νοσηλεία

«Πρόκειται για  τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι που έχουν θλαστικά τραύματα και είναι όλα εκτός κινδύνου. Μόνο το ένα που είχε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι χρειάστηκε να χειρουργηθεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Είναι παιδιά οικογενειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που βρίσκονταν εκεί για τουρισμό.  Το ένα κορίτσι , ηλικίας 13 ετών είναι από τη Σερβία, ενώ τα υπόλοιπα είναι από τη χώρα μας», διευκρίνισε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Μελπομένη Τσούγκα.

Το «Παπανικολάου» δέχθηκε συνολικά 22 περιστατικά.

Οπως επιβεβαίωσε η διοικητής του νοσοκομείου του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή, μία από τις τραυματίες νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στην Ορθοπαιδική Κλινική με κατάγματα, τρία στη Δ΄Χειρουργική κλινική και ένα στη Νευροχειρουργική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...