253
Ο Παύλος Πολάκης κατά την άφιξή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας | INTIMEnews

«Ξεπάγωσαν» οι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ – όλοι περιμένουν τη δόση των €2 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:21
Ο Παύλος Πολάκης κατά την άφιξή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
|INTIMEnews

«Ξεπάγωσαν» οι λογαριασμοί του ΣΥΡΙΖΑ – όλοι περιμένουν τη δόση των €2 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:21

Την ώρα που ήταν εξέλιξη η συνεδρίαση -μία ακόμη- της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο την οριστικοποίηση του κειμένου εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή (συνεδριάζει το Σάββατο) για τον οδικό χάρτη της διαδικασίας εκλογής νέου αρχηγού και το έκτακτο Συνέδριο, έγινε γνωστό ότι ήρθη και το «πάγωμα» των λογαριασμών του κόμματος λόγω χρέους (περί τις 200.000 ευρώ) σε ιδιώτη…

Σε 15 ημέρες άλλωστε, ανέφεραν κομματικές πηγές, εκταμιεύεται η δόση της κρατικής επιχορήγησης -γύρω στα 2 εκατ. ευρώ- την οποία περιμένουν πώς και πώς στην Κουμουνδούρου ώστε «να βγάλουν το κεφάλι από το νερό» και να διευθετηθεί, μεταξύ άλλων, και το χρέος στον συγκεκριμένο προμηθευτή.

Στην Πολιτική Γραμματεία, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε πρόταση για επίσπευση των διαδικασιών, με  κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στις δύο πρώτες Κυριακές του Νοεμβρίου και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την 29η Σεπτεμβρίου,  καθώς και σύγκληση έκτακτου συνεδρίου το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο βουλευτής Χανίων και διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, «με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση αντιστροφή του αρνητικού κλίματος, με βάση την ιστορική μας διαδρομή και τις καταστατικές προβλέψεις και λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ»,  προτείνει «να αποφασίσει η ΚΕ έκτακτο συνέδριο με τη συμμετοχή των συνέδρων που είχαν πρόσφατα εκλεγεί. Το συνέδριο, (με πρόβλεψη για φυσική αλλά και εξ αποστάσεων συμμετοχή), θα αποφασίσει την ανάδειξη των υποψηφίων και θα καταλήξει σε πολιτική απόφαση».

Το προτεινόμενο από τον Παύλο Πολάκη χρονοδιάγραμμα έχει ως ακολούθως :

1. 29/09/2024 Κατάθεση υποψηφιοτήτων
2. 05/10/2024 Διαρκές συνέδριο
3. 03/11/2024 Α΄ ψηφοφορία για Πρόεδρο
4. 10/11/2024 Β΄ ψηφοφορία για Πρόεδρο

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...