210
Η εναρκτήρια βραδιά της ελληνικής εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Τίρανα |

Ξεκίνησε η ελληνική εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Τίρανα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 18:04
Η εναρκτήρια βραδιά της ελληνικής εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Τίρανα
|

Ξεκίνησε η ελληνική εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Τίρανα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 18:04

Στην εναρκτήρια βραδιά της ελληνικής εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Τίρανα παραβρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο επίσημης πρόσκλησης από την ομόλογό της, υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας, Elva Margariti. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την εμφάνιση του εννιάχρονου πιανίστα Στέλιου Κερασίδη, σε δικές του συνθέσεις, και τη συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού σε ήχο συμφωνικό. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών με ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είχε ο μαέστρος Γιάννης Μπελώνης. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος με την Λίνα ΜενδώνηΠριν από τη συναυλία, η κυρία Μενδώνη, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ενώ παρέστη και σε σχολική γιορτή προς τιμήν της στο Αρσάκειο Τιράνων. Η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας για το μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς που υπέγραψαν νωρίτερα οι δύο χώρες. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, η Λίνα Μενδώνη, ενημερώθηκε, επίσης, για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ορθόδοξο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Τίρανα, η υπουργός μετέβη, επίσης, στο Αρσάκειο Κολέγιο Τιράνων όπου την υποδέχθηκαν ο διευθυντής του Σχολείου Νίκος Φραντζής και το διδακτικό προσωπικό και συνομίλησε με μαθητές, οι οποίοι της επιφύλαξαν σχολική παράσταση προς τιμήν της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News