504
Από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 12:55
Από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 12:55

Στη μία μετά το μεσημέρι ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα μέλη της νέας κυβέρνησης, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των χαρτοφυλακίων από τους υπηρεσιακούς υπουργούς.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλό δρόμο με δύναμη και κουράγιο» είπε στα μέλη της νέας κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε«καλή αρχή» στους υπουργούς, παραπέμποντας για περισσότερα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που είναι προγραμματισμένο για  τις 11 το πρωί της Τετάρτης  – σε μία συνεδρίαση κατά την οποία θα τεθούν οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης και θα  διανεμηθούν στους υπουργούς οι «μπλε φάκελοι» με τις στρατηγικές προτεραιότητες κάθε χαρτοφυλακίου .

Περίπου μισή ώρα πρι από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της τελετής στο Προεδρικό, όλα ήταν έτοιμα για την ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τους πρώτους υπουργούς κάνουν προσερχόμενοι τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των μελών της νέας κυβέρνησης,  -ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Χαμογελαστός ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτος έφτασε λίγο πριν τις 12:20 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

«Θέλουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους», είπε, ενώ οι γιοι του δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την υπουργοποίηση του.

Για μεγάλη τιμή και ευθύνη έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά.

Ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, και τα δύο τους παιδιά.

Είναι μεγάλη τιμή που ο Πρωθυπουργός μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω την προσπάθεια να είναι η Ελλάδα ισχυρή, τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για μεγάλη τιμή, αλλά και δικαίωση της δουλειάς που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, εκφράζοντας τη χαρά του που θα  συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά», το σύνθημα από τον υπουργός Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, που χαρακτήρισε «εξαιρετικό» τον διάδοχό του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Με το παιδί του αγκαλιά έφτασε για την ορκωμοσία και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Συνεχίζουμε την καλή δουλειά που έχει γίνει,  είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...