226
Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Μέγας Βασίλειος» σχεδόν όλοι οι τρόφιμοι είναι θετικοί στον κορονοϊό | Γηροκομείο Ξάνθης

Ξάνθη: Εξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 18:44
Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Μέγας Βασίλειος» σχεδόν όλοι οι τρόφιμοι είναι θετικοί στον κορονοϊό
|Γηροκομείο Ξάνθης

Ξάνθη: Εξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 18:44

Τα 69 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στο γηροκομείο «Μέγας Βασίλειος» της Ξάνθης, δέκα περίπου μέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος ότι 26 τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με ελάχιστα ή και καθόλου συμπτώματα, καθώς και δέκα άτομα από το προσωπικό του ιδρύματος.

Τα νέα κρούσματα αφορούν σε 64 τροφίμους – σχεδόν όλοι οι ηλικιωμένοι – και πέντε εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στην κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου «Μέγας Βασίλειος» Ιωάννης Παπαχρόνης, με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση είχε γνωστοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες το ίδρυμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κορονοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε».

Ο πρόεδρος του γηροκομείου σε εκείνη την ανακοίνωση έκανε μια εκτενή αναφορά στα επιπλέον μέτρα που έλαβε όλους αυτούς τους μήνες το ίδρυμα προκειμένου να προφυλάξει τρόφιμους και προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι «τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Πολιτείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News