659
Η Μελίσα ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα της σαν να μην πέρασε μια μέρα -και ας πέρασαν πέντε δεκαετίες | Facebook

Ξαναβρήκε την οικογένειά της 51 χρόνια μετά την απαγωγή της

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 20:20
Η Μελίσα ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα της σαν να μην πέρασε μια μέρα -και ας πέρασαν πέντε δεκαετίες
|Facebook

Ξαναβρήκε την οικογένειά της 51 χρόνια μετά την απαγωγή της

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 20:20

Κάθε χρόνο στα γενέθλιά της, η οικογένεια της Μελίσα Χάισμιθ έκανε αγρυπνία στη μνήμη της. Και κάθε φορά στο τραπέζι, όλα τα μέλη τής τραγουδούσαν το «Happy Birthday». Και ας μην ήταν εκείνη εκεί. Ο αδελφός της Τζεφ, που οργανώνει την ετήσια εκδήλωση στο πατρικό τους σπίτι στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας άφησε και φέτος να ανέβουν στον ουρανό λευκά μπαλόνια, ως ένδειξη αληθινής αφοσίωσης στη χαμένη τους αδελφή.

Η Μελίσα εξαφανίστηκε πριν από 51 χρόνια όταν ήταν 21 μηνών. Κανείς δεν ήξερε πώς και γιατί.

Τον Αύγουστο του 1971, η πρόσφατα χωρισμένη μητέρα της Αλτα Απαντένκο έβαλε μια αγγελία αναζητώντας μπέιμπι σίτερ. Μια γυναίκα που απάντησε της είπε ότι θα τη συναντούσε στο εστιατόριο που εργαζόταν ως σερβιτόρα. Δεν ήρθε όμως ποτέ. Αργότερα τηλεφώνησε μια άλλη γυναίκα που είπε ότι είχε μια μεγάλη αυλή όπου φρόντιζε και άλλα παιδιά, περιγράφει η Washington Post.

Απελπισμένη η μητέρα που δεν είχε άνθρωπο να προσέξει τα παιδιά της και με την αγωνία μη χάσει τη δουλειά της, συμφώνησε να αναλάβει τη μικρή Μελίσα. Μια μέρα μια γυναίκα που φορούσε λευκά γάντια πήγε από το σπίτι και πήρε το παιδί. Εκεί βρισκόταν η συγκάτοικος τής μητέρας. Η γυναίκα δεν επέστρεψε το παιδί ποτέ. Ηταν η νταντά του που το πήρε ή μήπως κάποια άλλη;

Η οικογένεια έψαχνε για δεκαετίες. Εκαναν podcast, έδιναν συνεντεύξεις σε εφημερίδες, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν το θέμα «ζεστό» και τη Μελίσα στο «προσκήνιο». Τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν και ομάδα στο Facebook που είχε τον έναν και μοναδικό στόχο: να βρουν τη χαμένη τους κόρη και αδελφή.

Τον Σεπτέμβριο, το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία ότι κάποια που έμοιαζε με φωτογραφία της Μελίσα είχε εντοπιστεί στη Νότια Καρολίνα.

Μετά από πολλές ενέργειες η οικογένεια οδηγήθηκε στο προφίλ τής Μελίσα στα social media. Της έστειλαν μήνυμα.

Η Μελίσα δεν πίστεψε στην αρχή ότι οι Χάισμιθ ήταν η οικογένειά της. Της είπαν όμως να κοιτάξει αν είχε ένα σημάδι στην πλάτη της. Εκείνη κοίταξε και το σημάδι, όπως ακριβώς της το περιέγραψαν ήταν εκεί. Η συνέχεια ήταν πιο εύκολη πια. Η 51χρονη δέχτηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA και έτσι, μετά από περίπου πέντε δεκαετίες, ο πατέρας της Τζέφρι και η μητέρα της Απαντένκο ξανασυνάντησαν την κόρη τους σε μια βραδιά πολύ έντονα φορτισμένη συναισθηματικά.

Η Μελίσα πέφτει στην αγκαλιά της μητέρας της Απαντένκο, 51 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνισή της

 

Ο πατέρας της, Τζέφρι δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν ξαναβλέπει την κόρη του

 

Η οικογένεια είναι και πάλι μαζί μετά από έναν οδυνηρό αγώνα πέντε δεκαετιών

Η ζωή της Μελίσα μακριά από την οικογένειά της ήταν δύσκολη. Οι αδερφές της είπαν ότι είχε μια τεταμένη σχέση με τη γυναίκα που τη μεγάλωσε και την ανάγκασε να φύγει από το σπίτι στα 15 της. Τώρα το «χαμένο κορίτσι» προσπαθεί να ξαναβρεί τα νερά του και να προσαρμοστεί στην ιδέα ότι έχει δύο γονείς, τέσσερα αδέρφια και αμέτρητα ανίψια και ανιψιούς που ήθελαν απεγνωσμένα να τη βρουν.

«Πίστευε ότι δεν είχε οικογένεια και μόλις ανακάλυψε ότι έχει μια τεράστια οικογένεια που την αγαπούσε και δεν σταμάτησε ποτέ να την αναζητά» είπαν τα αδέλφια της.

Παρά το γεγονός ότι έζησε ως «Μέλανι» το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η Μελίσα θέλει τώρα να χρησιμοποιήσει το αρχικό της όνομα και θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τη μητέρα της, με την οποία ένιωσε μια άμεση σύνδεση από την πρώτη στιγμή.

Μαμά και κόρη είναι πλέον αχώριστες. Τώρα θα προσπαθήσουν να αναπληρώσουν τον χρόνο που δεν έζησαν μαζί. Οσο γίνεται…

Το πιο συγκινητικό για το τέλος: Η Μελίσα θέλει να κάνει ξανά τον γάμο με τον σύζυγό της, ώστε ο πατέρας της να περπατήσει μαζί της στον διάδρομο της εκκλησίας και να την παραδώσει στον γαμπρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...