595
Ο Βασίλης Στίγκας δεν φαίνεται να συνεννοείται με τους βουλευτές του... | INTIMEnews

«Κρυφτούλι» στους Σπαρτιάτες για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/02/2023 15.30
Ο Βασίλης Στίγκας δεν φαίνεται να συνεννοείται με τους βουλευτές του...
|INTIMEnews

«Κρυφτούλι» στους Σπαρτιάτες για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/02/2023 15.30

Δεν είχαν περάσει παρά μερικέ ώρες από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του καταδικασθέντος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη, στον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, και ήρθαν οι πρώτες δηλώσεις στήριξης από τους… «αδελφούς» Σπαρτιάτες και μάλιστα μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

«Εγώ στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας – είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα», είπε ευθαρσως ο εισηγητής του κόμματος, Κωνσταντίνος Φλώρος, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στήριξη του ΕΚΑΒ.

«Σταματήστε να κάνετε τροπολογίες που μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του», συμπλήρωσε και «προειδοποίησε» την κυβέρνηση να μην φέρει τροπολογία «για να αποκλείσει τον Κασιδιάρη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές», λέγοντας ότι πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και το Σύνταγμα που επιβάλλει την ελεύθερη βούληση της έκφρασης των πολιτών στις εκλογές…

«Λειτουργεί αυτοβούλως»

Στο άκουσμα όσων είπε ο βουλευτής των Σπαρτιατών, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας πήρε τον λόγο για να διευκρινίσει προς το Σώμα πως  δεν ήταν ενήμερος για την παρέμβαση υπέρ του  έγκλειστου των φυλακών Δομοκού χρυσαυγίτη και ότι ο κ. Φλώρος λειτούργησε «αυτοβούλως».

«Θα ήθελα να τονίσω σε ό,τι ανέφερε ο βουλευτής μου για τον δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση. Επομένως οφείλω και εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο», αρκέστηκε να πει ο κ. Στίγκας.

Υποκριτική ή όχι η αντίδραση του, ο καιρός θα δείξει…

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Νωρίτερα, μέσω της συνηγόρου του, Βασιλικής Πανταζή, ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο της Αθήνας

Συγκεκριμένα η κυρία Πανταζή ανέφερε:

Υπό την ιδιότητα μου ως συνήγορος υπερασπίσεως του κου Ηλία Κασιδιάρη, σας αποστέλλω το παρόν, στα πλαίσια της εντολής που έχω λάβει, προκειμένου να σας γνωστοποιήσω τα κάτωθι, που αποτελούν προσωπική ανακοίνωση του εντολέα μου:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ.

Στόχος του να περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να αναλάβει την διοίκηση του δήμου. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της.

Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες. Προτεραιότητά μας η ευημερία, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη του Αθηναίου πολίτη. Ενωμένοι μπορούμε να ξανακάνουμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Ελλήνων.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο νόμος ισχύει

Ερωτηθείς σχετικά στο pressroom, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε ότι στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα ο νόμος 3852 /2010, με τον οποίο τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβολος και έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για κακουργήματα μεταξύ των οποίων προφανώς και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ισχύει αυτός ο νόμος και στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς θα εφαρμοστεί», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, για να συμπληρώσει:

«Οσο απεχθείς και να είναι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και να είμαστε στην πράξη και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν σκοπό να αποκλείονται όσοι έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα. Οπως λέγαμε και στις βουλευτικές εκλογές, δεν αποκλειόταν να κατέβει κάποιος υποψήφιος, το θέμα ήταν να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο – και επετεύχθη αυτό – ώστε ένα κόμμα να μην ταυτίζεται με εγκληματική οργάνωση, να μη μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπουν στη Βουλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...