306
| YouTube/ERT

Κρυφτούλι φοιτητών – αστυνομίας στο ΑΠΘ: Υπό κατάληψη ξανά η Νομική!

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2024, 09:13
|YouTube/ERT

Κρυφτούλι φοιτητών – αστυνομίας στο ΑΠΘ: Υπό κατάληψη ξανά η Νομική!

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2024, 09:13

Μεγάλη επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους της Σχολής και άνοιξαν τις πόρτες τις οποίες είχαν κλείσει οι καταληψίες με αλυσίδες και λουκέτα. Την ίδια ώρα, διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν κάθε πιθανή δίοδο προς το κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7, με την απομάκρυνση των καταληψιών ώστε να προχωρήσει κανονικά η Εξεταστική των φοιτητών. Η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε ήρεμα –ωστόσο γρήγορα έσπευσαν φοιτητές με πανό και φώναζαν συνθήματα για το άσυλο.

Είχε προηγηθεί, το περασμένο Σάββατο, επιστολή του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος Παναγιώτη Γκλαβίνη, με την οποία απηύθυνε έκκληση να αρθεί η κατάληψη ώστε να σωθεί η εξεταστική –οι καταλήψεις γίνονται σε αντίδραση για το επικείμενο νομοσχέδιο που θεσπίζει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι επρόκειτο να επέμβει το πρωί και με κάλεσαν να παραλάβω το κτίριο» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης.

«Η εκκένωση επήλθε ειρηνικά, υπήρχαν κάποια άτομα μέσα στο κτίριο, τα οποία απλώς εκδιώχθηκαν και άνοιξε το κτίριο. Είναι μια εμβληματική σχολή, διότι διδάσκουμε δίκαιο και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας στο κτίριο είναι παράνομη και κανένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορεί να ψηφίσει και να σταματήσει τη χρήση μιας δημόσιας υπηρεσίας, από τους νόμιμους χρήστες της» προσέθεσε ο κ. Γκλαβίνης.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και έγραψε το ertnews.gr, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus του ΑΠΘ, ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε πορεία εντός του πανεπιστημιακού χώρου και προχώρησε σε νέα κατάληψη του κτιρίου, στήνοντας θρανία στην είσοδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμποδίστηκε η είσοδος σε εργαζομένους που προσπάθησαν να μπουν στον χώρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...