183
Οι προμήθειες συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στα πλοία του ΠΝ από τους κατοίκους | OpenTv

Κρητικό delivery για το πλήρωμα της φρεγάτας «Λήμνος»

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 08:38
Οι προμήθειες συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στα πλοία του ΠΝ από τους κατοίκους
|OpenTv

Κρητικό delivery για το πλήρωμα της φρεγάτας «Λήμνος»

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2020, 08:38

Ζεστό σπιτικό φαγητό, φρούτα, αναψυκτικά και νερά έστειλαν κάτοικοι και καταστηματάρχες από τον Μύρτο της Ιεράπετρας στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού όταν αντιλήφθηκαν ότι είναι στην περιοχή τους.

Ανάμεσά στις φρεγάτες βρίσκονταν και η φρεγάτα «Λήμνος» η οποία πρωταγωνίστησε στο περιστατικό με το τουρκικό πλοίο «Κεμάλ Ρέις».

Οπως μετέδωσε το OPEN, κάτοικοι και καταστηματάρχες από την Ιεράπετρα μέσα σε δύο ώρες συγκέντρωσαν φαγητό και προμήθειες: παστίτσιο, μουσακάδες, γαύρους, πίτσες, καρπούζια και πεπόνια, μπάμιες, αναψυκτικά και νερά για τα πληρώματα. Με ιδιωτικά σκάφη και σε συνεννόηση με το Λιμενικό, τα μετέφεραν στις φρεγάτες.

«Ηταν μια συγκινητική κινητοποίηση, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, είναι ότι αισθάνονται και ότι εμείς που είμαστε στη στεριά είμαστε μαζί τους», είπε στο Open o Νίκος Λαμπράκος, δύτης.

«Συγκινήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, ξέρετε τι είναι να είσαι στο πέλαγος και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Είναι το ελάχιστο που είχαμε να κάνουμε στα παιδιά που είναι από τις 20 Ιουλίου μέσα στη θάλασσα. Τους ευχαριστούμε που στέκονται εκεί και να ξέρουν πώς ότι χρειαστούν θα το έχουν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...