408
Η δικογραφία για τη δράση του επίορκου αστυνομικού δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που θα γίνει στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης | ΕΡΤ

Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμούς

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 18:26
Η δικογραφία για τη δράση του επίορκου αστυνομικού δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που θα γίνει στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης
|ΕΡΤ

Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμούς

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 18:26

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Πέμπτη, μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ η δικογραφία για τη δράση του επίορκου αστυνομικού δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που θα γίνει στη διάρκεια της κύριας ανάκρισης , καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά άτομα που πρέπει να καταθέσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου Μέσου, στο στόχαστρο του «Εσωτερικών υποθέσεων» της Αστυνομίας βρίσκονται και άλλα άτομα, σχετιζόμενα με τη δράση του 53χρονου.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην εκβίαση είχε απολογηθεί την Τετάρτη και ο 29χρονος γιος του 53χρονου, επίσης αστυνομικός, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο γιος του αξιμωατικού αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εκτός Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων ο κατηγορούμενος αστυνομικός

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αποφάσισε την αποπομπή του 53χρονου από το σωματέιο. Ο αξιωματικός είχε τη θέση του προέδρου του ΔΣ της Ενωσης.

«Μοναδικό θέμα συζήτησης» της συνεδρίασης του ΔΣ την Τετάρτη ήταν «τα ατιμωτικά αδικήματα του κρατούμενου και μέχρι πρότινος προέδρου της Ενωσης και συγκεκριμένα εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία-δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος», όπως ανακοινώθηκε. «Λόγω των αδικημάτων αυτών και σύμφωνα με την παρ. δ του άρθρου 8 του Καταστατικού μας ανακαλείται η ιδιότητά του ως τακτικό μέλος της Ενωσης, ομοίως όπως επιτάσσει η διάταξη του άρθρου 14 του Καταστατικού ότι μέλος του ΔΣ θεωρείται ότι παραιτήθηκε αν για οποιοδήποτε λόγο χάσει την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Ενωσης», προσέθεσε η ΕΑΥΧ στην ανακοίνωσή της.

Προηγουμένως η ΕΑΥΧ είχε τοποθετηθεί για τις εξελίξεις μέσω της ακόλουθης ανακοίνωσης:

«Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε γνώση ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, συνέπεια της οποίας συνελήφθη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσής μας.

Το συγκεκριμένο γεγονός μας θλίβει αφάνταστα, καθώς με τέτοιες φερόμενες πράξεις, τις οποίες καταδικάζουμε ξεκάθαρα αυστηρά, πλήττεται το κύρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων αλλά και των Χανιωτών αστυνομικών γενικότερα. Ενα κύρος για το οποίο έχουμε δαπανήσει απεριόριστες υπηρεσιακές, συνδικαλιστικές και προσωπικές ώρες για να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Εχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και πεπραχθέντα που αναφέρονται στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Ομοίως αναμένουμε την πειθαρχική διαδικασία και τα αποτελέσματα αυτής.

Τέλος, η Ενωσή μας θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται, έχοντας τα επόμενα αποτελέσματα της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας και πάντα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...