683
|

Κριστιάνο η επιστροφή: Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξανά ο Ρονάλντο μετά από 12 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 20:59

Κριστιάνο η επιστροφή: Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξανά ο Ρονάλντο μετά από 12 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 20:59

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γινόταν μεν ξανά κάτοικος Μάντσεστερ, αλλά με τα χρώματα της «μισητής» Μάντσεστερ Σίτι, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της ανακοίνωσης ότι ο CR7 επιστρέφει τελικά στο Ολντ Τράφορντ.

Επειτα από τρία χρόνια στη Γιουβέντους, με τη φανέλα της οποίας πανηγύρισε 101 γκολ και  22 ασίστ σε 134 συμμετοχές, ο Ρονάλντο επιστρέφει «σπίτι του» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην πρώτη του θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την εξαετία 2003 – 2009, ο Ρονάλντο κατέκτησε ένα Champions League, τρεις Premier League, ένα FA Cup, δύο League Cup και ένα Community Shield, σκοράροντας 118 γκολ.

Από το Μάντσεστερ είχε φύγει το καλοκαίρι του 2009, για τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ, έναντι 94 εκατ. ευρώ – ποσό που τότε φάνταζε δυσθεώρητο.

Καθοριστική για την επιστροφή του 36χρονου Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε η προσφορά διετούς συμβολαίου με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 20-25 εκατ. ευρώ, που μαζί με τα μπόνους μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 30 εκατ. ευρώ.

Το κόστος της μεταγραφής φέρεται να ανήλθε σε 15 εκατ. ευρώ + 8 εκατ. που μπορεί να δει στα ταμεία της η Γιουβέντους υπό την μορφή μπόνους επίτευξης στόχων.

Ο πορτογάλος σούπερ σταρ δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει τους φιλάθλους της «Μεγάλης Κυρίας». «Θα είμαι πάντα ένας από σας. Είστε πια μέρος της ιστορίας μου, όσο νιώθω ότι είμαι κι εγώ μέρος της δικής σας», έγραψε στο αντίο του:.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)

«Σήμερα αποχωρώ από έναν υπέροχο σύλλογο, τον μεγαλύτερο της Ιταλίας και σίγουρα έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Έδωσα την καρδιά μου και την ψυχή μου για τη Γιουβέντους και πάντα θα αγαπάω την πόλη του Τορίνο, μέχρι τελευταίας πνοής. Οι τιφόζι των Μπιανκονέρι πάντοτε μου έδειχναν σεβασμό και προσπάθησα να τους το ανταποδώσω παλεύοντας για αυτούς σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε σεζόν, σε κάθε διοργάνωση. Στο τέλος, μπορούμε να αναπολούμε αυτό το ταξίδι και να συνειδητοποιούμε ότι πετύχαμε πολλά τεράστια πράγματα, σίγουρα όχι όλα όσα θα θέλαμε, αλλά γράψαμε μια πολύ όμορφη ιστορία παρέα».

«Θα είμαι πάντα ένας από σας. Είστε πια μέρος της ιστορίας μου, όσο νιώθω ότι είμαι κι εγώ μέρος της δικής σας. Ιταλία, Γιουβέντους, Τορίνο, οπαδοί των Μπιανκονέρι, θα είστε για πάντα στην καρδιά μου»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...