194
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης | Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία πρέπει να εκπληρώσει τους όρους της Μόσχας

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 13:42
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης
|Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία πρέπει να εκπληρώσει τους όρους της Μόσχας

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 13:42

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα αναμένει από το Κίεβο να εκπληρώσει τους όρους της, ενώ πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει συναίσθηση της κατάστασης προκειμένου να πραγματοποιηθούν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα σχόλια αυτά μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος πρότεινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η Ουκρανία να αφήσει τη Ρωσία να κρατήσει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014.

Η Μόσχα απαιτεί η Ουκρανία να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και τις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη, μεταξύ άλλων. Το Κίεβο απορρίπτει κατηγορηματικά τα αιτήματα της Ρωσίας.

Παράλληλα ο Πεσκόφ απέρριψε την Τετάρτη τις κατηγορίες των ΗΠΑ και της ΕΕ ότι η Ρωσία εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και κατηγόρησε τη Δύση ότι προκάλεσε την κατάσταση αυτή επιβάλλοντας κυρώσεις στη Μόσχα.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές. Αντιθέτως, κατηγορούμε τις δυτικές χώρες για τις ενέργειές τους που οδήγησε σε αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία έχει ζητήσει από τη Δύση την άρση των κυρώσεων που, όπως καταγγέλλει, εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...