184
Η απόφαση της ρωσικής δικαιοσύνης θα μπορούσε να είχε γραφτεί καθ' υπαγόρευση του Βλαντίμιρ Πούτιν... Σε κάθε περίπτωση, έχει περισσότερους αποδέκτες εκτός παρά εντός των ρωσικών συνόρων | Sputnik/Sergei Ilyin/Kremlin via REUTERS

Μήνυμα του Κρεμλίνου στη Δύση: Εξτρεμιστικές οι οργανώσεις του Ναβάλνι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 17:19
Η απόφαση της ρωσικής δικαιοσύνης θα μπορούσε να είχε γραφτεί καθ' υπαγόρευση του Βλαντίμιρ Πούτιν... Σε κάθε περίπτωση, έχει περισσότερους αποδέκτες εκτός παρά εντός των ρωσικών συνόρων
|Sputnik/Sergei Ilyin/Kremlin via REUTERS

Μήνυμα του Κρεμλίνου στη Δύση: Εξτρεμιστικές οι οργανώσεις του Ναβάλνι

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2021, 17:19

Σε μία κίνηση που απευθύνεται εξίσου στον Τζο Μπάιντεν όσο και στους εσωτερικούς αντιπάλους του Βλαντίμιρ Πούτιν, η ρωσική δικαιοσύνη κήρυξε την Τετάρτη «εξτρεμιστικές» τις οργανώσεις του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

Η απόφαση επιτρέπει την εκκαθάρισή τους και την αύξηση της καταστολής εναντίον των υποστηρικτών του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

«Διαπιστώθηκε ότι οι οργανώσεις αυτές όχι μόνο διαδίδουν εκούσια πληροφορίες που υποκινούν μίσος και εχθρότητα ενάντια σε εκπροσώπους της εξουσίας, αλλά και ότι διέπραξαν εξτρεμιστικά εγκλήματα και αδικήματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Αλεξέι Τζαφιάροφ.

Η απόφαση, που έχει άμεση ισχύ, απαγορεύει ουσιαστικά στα μέλη των οργανώσεων να θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.

Με αυτό τον τρόπο, το Κρεμλίνο έστειλε ακόμα ένα μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο, ενόψει της συνάντησής του με τον Πούτιν την επόμενη εβδομάδα, στη Γενεύη, αλλά και μία απάντηση στην πρόσκληση του Μπάιντεν προς τον ουκρανό πρόεδρο, να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο.

Σε αυτή τη βίλα, στη λίμνη Λεμάν της Γενεύης, θα συναντηθούν Μπάιντεν και Πούτιν, στις 16 του μήνα – REUTERS/Denis Balibouse

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...