338
Η πολυκοσμία που συμβάλλει στην εξάπλωση του κορονοϊού και οι καταγγελίες των γειτόνων που ενοχλούνται από τη φασαρία οδήγησαν την Aibnb να «βάλει φρένο» στους ξέφρενους ρυθμούς των πάρτι | news.airbnb.com

Airbnb: Τέλος τα πάρτι στα σπίτια που νοικιάζει

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2022, 11:53
Η πολυκοσμία που συμβάλλει στην εξάπλωση του κορονοϊού και οι καταγγελίες των γειτόνων που ενοχλούνται από τη φασαρία οδήγησαν την Aibnb να «βάλει φρένο» στους ξέφρενους ρυθμούς των πάρτι
|news.airbnb.com

Airbnb: Τέλος τα πάρτι στα σπίτια που νοικιάζει

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2022, 11:53

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι απαγορεύει οριστικά τα πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων στα ακίνητα που διαχειρίζεται παγκοσμίως. Η εταιρεία είχε περιορίσει προσωρινά τις μεγάλες συγκεντρώσεις το 2020, λόγω πανδημίας, αλλά τώρα λέει ότι απαγορεύει οριστικά τα «πάρτι και τις εκδηλώσεις που προκαλούν αναστάτωση», συμπεριλαμβανομένων αυτών που προωθούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η προσωρινή απαγόρευση αποδείχθηκε αποτελεσματική», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο σάιτ της, κάνοντας σαφές ότι «η απαγόρευση γίνεται πια η επίσημη πολιτική μας».

Το δημοσίευμα των NYTimes γράφει ότι, οι ενοικιαστές της Airbnb που παραβιάζουν τους κανόνες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν συνέπειες, όπως ο μόνιμος αποκλεισμός τους από την πλατφόρμα. Ηδη, από το 2021 έχουν αποκλειστεί περισσότεροι από 6.600 πελάτες λόγω παραβίασης των κανόνων στα ενοικιαζόμενα σπίτια.

Τα παράπονα για τη φασαρία που προκαλείται από τα πάρτι σε ξέφρενους ρυθμούς στα σπίτια για τα οποία έγινε κράτηση μέσω της υπηρεσίας έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια. Το αποκορύφωμα όμως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των περιορισμών που επιβλήθηκαν. Εκείνη την εποχή, πολλοί χρησιμοποίησαν τα Airbnb σπίτια για να μαζευτούν σε μεγάλες παρέες, αφού τα εστιατόρια και τα μπαρ ήταν κλειστά.

«Με την πάροδο του χρόνου, η απαγόρευση των πάρτι έγινε πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας», είπε η εταιρεία. «Εξελίχθηκε σε μια βασική κοινοτική πολιτική για την υποστήριξη των ιδιοκτητών των σπιτιών που διαχειριζόμαστε και των γειτόνων τους».

Οσο για το πώς πήραν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές την απόφαση αυτή; «Η απαγόρευση έγινε δεκτή από τους πελάτες μας και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πολύ θετικά», δήλωσε η εταιρεία.

Πάντως, δεν ήταν μόνο η Covid-19 ο μόνος κίνδυνος σε αυτά τα πάρτι. Αυτό που έχει ληφθεί υπ’ όψιν είναι και οι, τουλάχιστον, 27 πυροβολισμοί που έχουν σημειωθεί σε σπίτια Airbnb μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Οι συγκεντρώσεις ήταν, επίσης, πολύ συχνά ενοχλητικές για τους γείτονες. Η εταιρεία, μάλιστα, αναγκάστηκε να λειτουργήσει από το 2019 τη Γραμμή Υποστήριξης Γειτονιάς, μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή, την οποία οι γείτονες μπορούν να χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν μαζί της και να καταγγείλουν τους… θορυβώδεις επισκέπτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...