358
|

«Κόβουν» τα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 17:44

«Κόβουν» τα κηρύγματα μίσους του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 17:44

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020, η Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ηγετικό στέλεχος και πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου μέχρι τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, οδηγήθηκε λίγες ημέρες αργότερα στις φυλακές Δομοκού. Η πολιτική του δραστηριότητα όμως ουδέποτε σταμάτησε.

Ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής και ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» άρχισε αμέσως να προπαγανδίζει τις γνωστές θέσεις του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ενώ προχώρησε και σε αρκετά κηρύγματα μίσους μέσα από συνεντεύξεις και ομιλίες που έδινε κατά καιρούς.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ της Ηλιάνας Παπαγγελή και του Σταύρου Μαλιχούδη στο wearesolomon.com, φαίνεται η προσπάθεια που κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης να αναδειχθεί -ενώ είναι έγκλειστος στις φυλακές- σε κύριο εκφραστή της εγχώριας Ακροδεξιάς μέσα από τους λογαριασμούς του στο twitter αλλά και στο YouTube.

Σε αυτά τα συχνά κηρύγματα μίσους του πρώην χρυσαυγίτη θα επιχειρήσει να βάλει φραγμό το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού μετά από σχετική εισήγηση της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Ειδικότερα, τo Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρχει έλεγχος του κρατουμένου κάθε φορά που έχει τηλεφωνική επικοινωνία ή κάνει βιντεοκλήσεις. Η επικοινωνία, μάλιστα, θα του επιτρέπεται μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους.

Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία -συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων- και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Νωρίτερα, η κυρία Νικολάου έστειλε έγγραφο προς τη διοίκηση των φυλακών Δομοκού, ζητώντας τους να εξετάσουν το κατά ποσό μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η κυρία Νικολάου είχε στείλει στον εισαγγελέα Λαμίας έγγραφο, ζητώντας γνωμάτευση για το εάν οι πολιτικές παρεμβάσεις Κασιδιάρη από τηλεφώνου συνιστούν αδίκημα.

Εισηγήθηκε μάλιστα τη λήψη μέτρων από το Συμβούλιο των Φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία Κασιδιάρη, που θα αφορά σε τοποθετήσεις και ομιλίες του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...