617
| InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κουτσούμπας: Καμία απάντηση για τις υποκλοπές στα γραφεία του ΚΚΕ από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 15:41
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κουτσούμπας: Καμία απάντηση για τις υποκλοπές στα γραφεία του ΚΚΕ από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2022, 15:41

Το «σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο» το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να καταργηθεί τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρεμβαίνοντας στη προ ημερησίας συζήτηση για τις υποκλοπές.

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει νόμους, κατευθύνσεις και Οδηγίες της ΕΕ, με βάση το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας», του «δημοσίου συμφέροντος» και της «πάταξης της τρομοκρατίας» και επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είτε ως κυβερνήσεις είτε ως κόμματα της αντιπολίτευσης εμπλούτισαν και υπερψήφισαν σχετικές διατάξεις.

Εφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, για τη ψήφιση κανόνων και νόμων από τις διάφορες κυβερνήσεις, ενώ υπενθύμισε πως από το 1994 ισχύει ο νόμος 2225 με βάση τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες», και εμπλουτίζεται συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις με βάση και το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο.

«Δεν αναφέρομαι μόνο στα στελέχη της κυβέρνησης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και απολογούμενα. Αναφέρομαι και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το κόμμα τους έχει κάνει αυτή τη σοβαρή καταγγελία. Αναφέρομαι και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που άρπαξαν την ευκαιρία για να στήσουν ξανά το σκηνικό μιας κάλπικης αντιπαράθεσης με τη ΝΔ. Αλλά μαζί ψηφίσατε αυτό το πλαίσιο», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν έχετε ευθύνη εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Εσείς ως κυβέρνηση, όχι μόνο το ανεχτήκατε αλλά και το εμπλουτίσατε, όταν με τον νέο Ποινικό Κώδικα υποβαθμίσατε από κακούργημα σε πλημμέλημα την υποκλοπή των επικοινωνιών και τη χρήση των προϊόντων της! Χώρια που ψηφίσατε νόμο που σε άρθρο ορίζει πως η άρση του απορρήτου θα γίνεται αποκλειστικά από τον Εισαγγελέα της ΕΥΠ! Συγχαρητήρια! Με απόφαση της δικής σας κυβέρνησης δεν έχει τεθεί η Ελλάδα ως “χώρα συντονιστής” της Ακαδημίας Κατασκόπων της EE, στο πλαίσιο αυτού του επιθετικού μηχανισμού, σχηματισμού της ΡESCO;

Κι εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ δεν έχετε καμιά ευθύνη, όταν -εκτός όλων των άλλων- πριν μερικούς μήνες ψηφίζατε μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωπαϊκό κανονισμό 2021/821 που νομιμοποιεί την παραγωγή, εμπορία, διακίνηση κατασκοπευτικού λογισμικού, δηλαδή λογισμικά τύπου Pegasus, Predator κ.λπ.;», διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

Επανέλαβε, εξάλλου, τη θέση του ΚΚΕ για εξέταση από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των συγκεκριμένων καταγγελιών όπως είναι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και οι υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 έως σήμερα.

«Για τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έχουμε και λέμε: Νοέμβρης 2016, Απρίλης 2017, Γενάρης 2019, Ιούνης 2020, Απρίλης 2022 επαναλαμβανόμενα κρούσματα υποκλοπών. Εξι χρόνια τώρα, δυο κυβερνήσεις, η μια του ΣΥΡΙΖΑ, η άλλη της ΝΔ. Απάντηση καμία. Παρά τις καταγγελίες, τις ανακοινώσεις, τις ερωτήσεις στη Βουλή, τις παρεμβάσεις ακόμα και στον Εισαγγελέα Εφετών για να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο το 2017 και να συνεχιστεί η έρευνα, μια έρευνα που από ότι φαίνεται ήταν τότε για “τα μάτια του κόσμου”», κατήγγειλε.

Εκρινε, δε, «αυτονόητο και αναγκαίο» το να προστεθεί συγκεκριμένα ως αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής –για την οποία η Ολομέλεια θα συζητήσει τη Δευτέρα– και «η υπόθεση του συνόλου παρακολουθήσεων – υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, από την πρώτη σχετική καταγγελία μέχρι σήμερα».

Καταλήγοντας κάλεσε τον λαό να μη συμβιβαστεί με ένα κράτος που εμφανίζεται «προστάτης» του αλλά τελικά είναι ο «βιαστής» του, να γυρίσει την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που τώρα εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές» και υπέρμαχοι της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν νόμους που χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα. «Μόνο ο λαός μπορεί να προστατέψει τον λαό, που δεν συμβιβάζεται με “μεγάλους αδελφούς”, με χαφιεδισμούς και φακελώματα, στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και διεκδικεί τα δικαιώματά του», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...