364
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας | Intime

Κούγιας: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητα του Λιγνάδη, δεν θα τον υπερασπιστώ»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 21:27
Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας
|Intime

Κούγιας: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητα του Λιγνάδη, δεν θα τον υπερασπιστώ»

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 21:27

Τη μετάθεση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας κατά μία ημέρα, από την Τετάρτη στην Πέμπτη, αναμένεται να ζητήσει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον σκηνοθέτη μαζί με τον Νίκο Γεωργουλέα.

Ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει ότι ο ποινικολόγος αποδέχτηκε την εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Ο κ. Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο [ενν. Τρίτη] την κυρία ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο Mega, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι μίλησε με τον σκηνοθέτη το μεσημέρι προκειμένου να τον γνωρίσει. «Είδα έναν δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκηνοθέτης του είπε ότι «η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κυρία Μενδώνη για αυτόν», και όχι οι δεκάδες καταγγελίες που εκκρεμούν εναντίον του, ενώ δήλωσε και «απολύτως αθώος για όλα». Ακόμη εκμυστηρεύτηκε στον δικηγόρο ότι η (επιβαρυντική) κατάθεση της 40χρονης, η οποία τελικά οδήγησε στη σύλληψη, είναι «αναξιόπιστη».

Ο ποινικολόγος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δεν θα τον υπερασπιστώ».

Σχολίασε ακόμη τις ενέργειες του δικηγόρου του Λιγνάδη, Νίκου Γεωργουλέα, λέγοντας πως ο ίδιος θα είχε προσβάλει το ένταλμα σύλληψης. «Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».

«Το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη», είπε ο κ. Κούγιας, που πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων για πολιτικά οφέλη, κινδυνεύουμε όλοι μας».

Τέλος, τόνισε ότι «θα διαταχθεί οπωσδήποτε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την ανακρίτρια», και επισήμανε τη σημασία της δίκαιης δίκης για τον σκηνοθέτη. «Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...