213
O Μασκ, θέλοντας να δείξει ότι σέβεται το αποτέλεσμα της «δημοσκόπησης» που ο ίδιος έκανε, παίρνει πίσω την απόφασή του | Reuters

Τώρα ο Μασκ λέει ότι θα επαναφέρει τους λογαριασμούς των δημοσιογράφων στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2022, 14:01
O Μασκ, θέλοντας να δείξει ότι σέβεται το αποτέλεσμα της «δημοσκόπησης» που ο ίδιος έκανε, παίρνει πίσω την απόφασή του
|Reuters

Τώρα ο Μασκ λέει ότι θα επαναφέρει τους λογαριασμούς των δημοσιογράφων στο Twitter

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2022, 14:01

Την Παρασκευή ο Ελον Μασκ είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από χρήστες του Twitter αλλά και πολιτικούς φορείς με την απόφασή του να αναστείλει λογαριασμούς αμερικανών δημοσιογράφων χωρίς ιδιαίτερη αιτιολόγηση.

Μία ημέρα μετά, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία τους λογαριασμούς στο Twitter αρκετών δημοσιογράφων που ανεστάλησαν.

Ολα αυτά συμβαίνουν εν μέσω διαμάχης για τη δημοσιοποίηση στην πλατφόρμα δεδομένων για τις διαδρομές του αεροσκάφους του επιχειρηματία.

«Ο κόσμος μίλησε. Θα αρθεί τώρα η αναστολή των λογαριασμών που δημοσίευσαν προσωπικές πληροφορίες για την τοποθεσία μου», ανέφερε o Μασκ πάντα μέσω Twitter.

Ο ίδιος προχώρησε σε «δημοσκόπηση» μέσω Twitter για το εάν θα πρέπει να επανέλθουν σε λειτουργία οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων, με το 58,7% των συμμετεχόντων να δηλώνει υπέρ της άμεσης αποκατάστασής τους.

Ο , νέος ιδιοκτήτης του Twitter, προκάλεσε την Παρασκευή κατακραυγή και προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν ανέστειλε τους λογαριασμούς αμερικανών δημοσιογράφων.

Οι λογαριασμοί περίπου δώδεκα αμερικανών δημοσιογράφων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Ορισμένοι από αυτούς είχαν αναφερθεί στην απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το Twitter να αναστείλει λογαριασμό που κατέγραφε αυτόματα τις διαδρομές του ιδιωτικού αεροσκάφους του Μασκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...