246
|

Τελικά ποιος έριξε το Boeing;

Avatar protagon.import 9 Σεπτεμβρίου 2014, 12:14

Τελικά ποιος έριξε το Boeing;

Avatar protagon.import 9 Σεπτεμβρίου 2014, 12:14

Μία πτώση αεροσκάφους έφερε την Ευρώπη στα πρόθυρα ένοπλης σύρραξης. Η κατάσταση στην Ουκρανία παρέμενε τεταμένη τον περασμένο Ιούλιο και η πρόσκρουση στο έδαφος της χώρας του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών έκανε όλη τη Γηραιά Ήπειρο να τα βάζει με τη Ρωσία, αφού η πιθανότητα της κατάρριψής του από φιλορώσους αντάρτες έδειχνε όλο και πιο πιστευτή.

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου περισυλλέχθηκαν, οι εμπειρογνώμονες έφτασαν στο σημείο και οι έρευνες έφτασαν σε ένα πόρισμα, έστω κι αν έπρεπε να περάσουν από χίλια κύματα με τις δυσκολίες που υπήρχαν εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Τι έγινε; Ήταν ένα βλήμα; Ήταν πολλά; Ήταν ρουκέτα; Ήταν πολυβόλο; Τι ακριβώς;

Η ανακοίνωση των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων κάνει λόγο για πολλαπλά ιπτάμενα αντικείμενα. «Flight MH17 with a Boeing 777-200 operated by Malaysia Airlines broke up in the air probably as the result of structural damage caused by a large number of high-energy objects that penetrated the aircraft from outside», αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάτι που αποκλείει κάποιο λάθος των πιλότων ή κάποια βλάβη στο εσωτερικό του αεροπλάνου. Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από τα «μαύρα κουτιά», δορυφορικές φωτογραφίες και συνομιλίες με πύργους ελέγχου. Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής, τον περασμένο Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η πτήση ΜΗ17 ξεκίνησε από το Άμστερνταμ με κατεύθυνση τη Μαλαισία, όταν το απόγευμα της 17ης Ιουλίου κατέπεσε στην Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 επιβάτες, εκ των οποίων οι 193 Ολλανδοί πολίτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News