201
Αναστασιάδης και Ελπιδοφόρος χαμογελαστοί κατά τη συνάντησή τους | twitter

Συνάντηση Ελπιδοφόρου – Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2021, 19:11
Αναστασιάδης και Ελπιδοφόρος χαμογελαστοί κατά τη συνάντησή τους
|twitter

Συνάντηση Ελπιδοφόρου – Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2021, 19:11

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά, πραγματοποιήθηκε στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Εθνη.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού. Συνεπώς, μετά τις επεξηγήσεις, αν θέλετε, την απολογία του Σεβασμιότατου, θεωρώ ότι το θέμα έληξε».

Θυμίζουμε ότι Ελλάδας και Κύπρος είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να παραστεί στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού», στη Νέα Υόρκη, όπου παρόντες ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι «χαίρομαι που συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για να επανεπιβεβαιώσουμε την ενότητα Εκκλησίας και Ελληνισμού, στην Ελλάδα, την Κύπρο, και σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News