609
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ μιλάει σε εκδήλωση, προ ημερών, στην Καλιφόρνια | REUTERS/Mario Anzuoni

Σβαρτσενέγκερ: Χρειάζεται να μπει νέο αίμα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2023, 09:02
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ μιλάει σε εκδήλωση, προ ημερών, στην Καλιφόρνια
|REUTERS/Mario Anzuoni

Σβαρτσενέγκερ: Χρειάζεται να μπει νέο αίμα στον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2023, 09:02

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ δήλωσε στο Politico ότι συμπάσχει με την πλειονότητα των αμερικανών πολιτών, που δηλώνουν ανήσυχοι ή και απογοητευμένοι για το γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές του 2024 θα είναι μια επανάληψη της μονομαχίας του 2020 ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό, γιατί κανένας από αυτούς δεν είναι τέλειος, αλλά και λόγω του ηλικιακού παράγοντα» εξήγησε ο 76χρονος Σβαρτσενέγκερ σε συνέντευξή του. «Χρειαζόμαστε νέο αίμα. Λέω πάντα ότι χρειαζόμαστε μια νέα γενιά ηγετών» πρόσθεσε. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη ενός ξεκάθαρου ανοίγματος σε νέα πρόσωπα, και στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα.

«Οταν ο Μπάιντεν δίνει συνέντευξη Τύπου, όλοι την καλύπτουν. Και όταν ο Τραμπ κάνει κάτι… ακόμη και όταν φτερνίζεται, το καλύπτουν» είπε. «Τα πρωτοσέλιδα είναι μόνο για τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ, οπότε δεν υπάρχει χώρος για κανέναν άλλον. Πώς να χτίσεις έτσι ένα όνομα;»

Ο ίδιος, εξάλλου, αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς η πολιτική καριέρα του ήρθε από το πουθενά. Το 2003, ο αστέρας του κινηματογράφου και πρώην πρωταθλητής του bodybuilding σόκαρε το κατεστημένο της Καλιφόρνιας –και όχι μόνο– θέτοντας υποψηφιότητα στις εκλογές της Πολιτείας, τις οποίες μάλιστα κέρδισε.

Το αμερικανικό περιοδικό επικοινώνησε με τον Σβαρτσενέγκερ αυτή την εβδομάδα με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από τη νίκη του σε εκείνες τις εκλογές. Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων ανησυχούν για την ηλικία και τη διανοητική κατάσταση του Μπάιντεν και σχεδόν άλλοι τόσοι ανησυχούν για τις νομικές εκκρεμότητας που έχει ο Τραμπ.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην πρόεδρος προηγείται των άλλων Ρεπουμπλικανών με μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές του 2024 σε πολιτειακό και εθνικό επίπεδο. Οσο για τον Μπάιντεν, ο οποίος έχει κυριαρχήσει στο κόμμα του, ορισμένα μέλη των Δημοκρατικών έχουν αρχίσει να μιλούν δημόσια για τα μειονεκτήματά του.

Φυσικά, ο Σβαρτσενέγκερ δείχνει να συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες: «Ο κόσμος ψάχνει για νέο αίμα. Ψάχνουν για κάτι νέο και με δύναμη, επειδή τα προβλήματα είναι τόσο πολύπλοκα και τόσο μεγάλα, που χρειάζεσαι κάποιον που να έχει ενέργεια».

Θυμήθηκε τις προεδρικές εκστρατείες του Τζον Φ. Κένεντι και του Ρόναλντ Ρέιγκαν και υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί βαθιά μέσα τους εξακολουθούν να λαχταρούν το είδος του υποψηφίου που θα μπορούσε, όσο απίθανο και αν φαντάζει, να τους ενώσει.

«Είναι σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα» είπε, προσθέτοντας ότι λίγοι ενδιαφέρονται για το κόμμα στο οποίο ανήκουν οι παίκτες. «Δεν δίνεις δεκάρα για όλα αυτά. Λες: “Μαζί είμαστε μια δυνατή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε”. Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει με την Αμερική. Πρέπει οι Δημοκρατικοί και οί Ρεπουμπλικανοί να έρθουν κοντά. Και τα δύο κόμματα διαθέτουν πολύ έξυπνους και ταλαντούχους ανθρώπους».

Ο Σβαρτσενέγκερ φάνηκε πιο επιφυλακτικός όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδιαφέρον του για το ντιμπέιτ της 30ής Νοεμβρίου μεταξύ του Δημοκρατικού Γκάβιν Νιούσομ της Καλιφόρνιας και του Ρεπουμπλικανού Ρον ΝτεΣάντις της Φλόριντα, το οποίο θα συντονίσει ο παρουσιαστής του Fox News Σον Χάνιτι.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός του, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον» είπε. Ερωτηθείς, τέλος, αν φαινόταν καλύτερος με τις καουμπόικες μπότες από τον ΝτεΣάντις, ο Σβαρτσενέγκερ αστειεύτηκε ότι ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης «φαινόταν πολύ καλός με τις λευκές, λαστιχένιες μπότες του», αναφερόμενος στη viral φωτογραφία του κυβερνήτη της Φλόριντα να περιηγείται σε περιοχές που υπέστησαν πέρυσι ζημιές εξαιτίας τυφώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...