428
Το φέρετρο του 26χρονου Αλόν Λουλού Σαμρίζ τυλιγμένο με την ισραηλινή σημαία, στην κηδεία του, την Κυριακή | REUTERS/Violeta Santos Moura

Στην κηδεία ισραηλινού ομήρου, ο αδελφός του κατηγόρησε τον στρατό ότι τον «δολοφόνησε»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 10:57
Το φέρετρο του 26χρονου Αλόν Λουλού Σαμρίζ τυλιγμένο με την ισραηλινή σημαία, στην κηδεία του, την Κυριακή
|REUTERS/Violeta Santos Moura

Στην κηδεία ισραηλινού ομήρου, ο αδελφός του κατηγόρησε τον στρατό ότι τον «δολοφόνησε»

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 10:57

Ο αδελφός του ενός από τους τρεις ομήρους που σκότωσαν κατά λάθος μέλη του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας κατηγόρησε στην κηδεία του, αυτούς που τον «εγκατέλειψαν» ότι τον «δολοφόνησαν» παρόλο που τα έκανε «όλα σωστά» για να επιβιώσει.

Ο Ιντό Σαμρίζ απευθυνόταν στον 26χρονο αδελφό του Αλόν κατά την τελετή της κηδείας στο Σεφαΐμ, κιμπούτς βόρεια του Τελ Αβίβ, όπου διαμένουν πλέον οι επιζώντες από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στο Κφαρ Αζά.

Ο Αλόν, που απήχθη από τους παλαιστίνιους τρομοκράτες της Χαμάς, έπεσε νεκρός την Παρασκευή μαζί με άλλους δυο ομήρους, παρότι είχαν βγάλει τις μπλούζες τους για να φανεί ότι δεν είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά, φώναζαν για βοήθεια στα εβραϊκά και ανέμιζαν λευκή σημαία.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής φωτογραφίες που είπε πως τραβήχτηκαν στον τόπο της τραγωδίας στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ άλλων διακρίνονται μηνύματα γραμμένα στα εβραϊκά πάνω σε λευκό χαρτί: «SOS», «Βοήθεια», «Τρεις όμηροι».

«SOS», «Βοήθεια» και «Τρεις όμηροι»: Τα μηνύματα των τριών ομήρων γραμμένα σε πανιά που είχαν κρεμάσει στο κτίριο όπου κρατούνταν – Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Τα μηνύματα είχαν γραφτεί με υπολείμματα φαγητού, ανέφερε ο στρατός. «Με βάση την έρευνά μας στο πεδίο, φαίνεται πως οι τρεις όμηροι είχαν διαμείνει για κάποιο καιρό στο κτίριο όπου βρέθηκαν τα μηνύματα», πρόσθεσε.

«Επέζησες 70 ημέρες στην κόλαση», είπε η Ντικλά, η μητέρα του Αλόν, στην κηδεία. «Μια στιγμή ακόμα και θα ήσουν στην αγκαλιά μου».

Ο Ιντό Σαμρίζ, αδελφός του Αλόν (με το μαύρο καπέλο) και ο πατέρας τους, Αβι, κλαίνε στην κηδεία του 26χρονου – REUTERS/Violeta Santos Moura

Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, και μπροστά στην οργή πολλών Ισραηλινών, ο στρατός δεν έχει σταματήσει να εκδίδει ανακοινώσεις, διαβεβαιώνοντας πως άντλησε «διδάγματα».

Η πίεση των οικογενειών των ομήρων, που ζητούν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς, συνεχίζεται.

Εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στο Τελ Αβίβ και κατασκήνωσαν μπροστά στο υπουργείο Άμυνας απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για να επιστρέψουν οι δικοί τους.

Πορεία διαμαρτυρίας για τους απαχθέντες στο Τελ Αβίβ, το βράδυ του Σαββάτου, όταν μαθεύτηκαν τα νέα για τους τρεις ομήρους που σκοτώθηκαν – REUTERS/Violeta Santos Moura

Ο στρατός εξέφρασε τη λύπη του για το «τραγικό συμβάν» σε τομέα της Λωρίδας της Γάζας όπου οι δυνάμεις του αντιμετωπίζουν «μεγάλη πίεση», εμπλέκονται σε «εντατικές μάχες» και πέφτουν σε «πολλές ενέδρες». Έκανε ωστόσο λόγο για «παραβίαση των κανόνων εμπλοκής» και διευκρίνισε πως διενεργείται έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...