227
Η Σούζαν Άρνολντ | Walt Disney Company

Σούζαν Αρνολντ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην 98χρονη ιστορία της Ντίσνεϊ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 16:43
Η Σούζαν Άρνολντ
|Walt Disney Company

Σούζαν Αρνολντ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην 98χρονη ιστορία της Ντίσνεϊ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 16:43

Η Σούζαν Άρνολντ, που ήταν επί 14 χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ντίσνεϊ, θα διαδεχτεί τον Μπομπ Άιγκερ στην προεδρία της εταιρείας, στο τέλος του έτους.

Ο Άιγκερ, που παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2020 ύστερα από 15 χρόνια, θα αφήσει την εταιρεία στο τέλος αυτού του μήνα.

«Καθώς αναλαμβάνω τον νέο αυτό ρόλο ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανυπομονώ να συνεχίσω να υπηρετώ τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των μετόχων της Ντίσνεϊ και να συνεργάζομαι στενά με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπομπ Τσάπεκ καθώς οικοδομεί τη μακρά κληρονομιά της δημιουργικής αριστείας και καινοτομίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Άρνολντ.

Σύμφωνα με το BBC, η Άρνολντ έχει εργαστεί σε κορυφαίες θέσεις κάποιων από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ.

Πριν αναλάβει χρέη στην Ντίσνεϊ, ήταν διοικητικό στέλεχος στον όμιλο Carlyle, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για την Procter and Gamble και τα McDonald’s.

«Η Σούζαν είναι ένα απίστευτα ευυπόληπτο στέλεχος, της οποίας ο πλούτος εμπειρίας, η αταλάντευτη ακεραιότητα και η εξειδικευμένη κρίση υπήρξαν πολύτιμες για την εταιρεία από τη στιγμή που εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο το 2007» ανέφερε για τη διάδοχό του ο Άιγκερ.

Η αποχώρηση του Άιγκερ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την Ντίσνεϊ. Κατά τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος, έκανε μια σειρά μεγάλων εξαγορών, όπως εκείνη των Pixar, Marvel, Lucasfilm και 21st Century Fox, ενώ το 2016 άνοιξε το πρώτο θεματικό πάρκο και θέρετρο στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...